Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Διαγωνισμός για υπαξιωματικούς στο λιμενικό 2013

Διαγωνισμός για υπαξιωματικούς στο λιμενικό 2013

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για τος προσλήψεις στο Λιμενικό που αφορούσε 80 Δόκιμους Σημαιοφόρους ενώ σε λίγες ημέρες θα δημοσιευτεί από το Λιμενικό Σώμα η δεύτερη προκήρυξη για το 2013 που θα αφορά τον διαγωνισμό εισαγωγής στο σώμα για 60 υπαξιωματικούς. Συγκεκριμένα το Λιμενικό σώμα με νέα προκήρυξη θα ανακοινώσει τον δεύτερο διαγωνισμό για την εισαγωγή 60 Δοκίμων υπαξιωματικών.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Έλληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, καθώς και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα  Λιμενικό υπαξιωματικοι 2013



Επίδομα Θέρμανσης αίτηση στο taxisnet

Επίδομα Θέρμανσης αίτηση στο taxisnet

Ανοιξε η ειδική εφαρμογή στο taxisnet, για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης. Η υπηρεσία του taxisnet για το επίδομα θέρμανσης είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr , με την επιλογή του σημείου «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης».

Οι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet μπορούν να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτουν για να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης. Για τους φορολογούμενους που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet θα αρκεί ο ΑΦΜ και ο αριθμός ειδοποίησης ενός εκκαθαριστικού δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων πέντε ετών.

Διαβάστε περισσότερα επιδομα θερμανσης

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται ρύθμιση για τις κατασχέσεις μισθών και επιδομάτων απο τις Τράπεζες



Έρχεται ρύθμιση για τις κατασχέσεις μισθών και επιδομάτων απο τις Τράπεζες

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ρύθμιση που θα προστατεύει του τραπεζικούς λογαριασμούς από τις παράνομες κατασχέσεις μισθών επιδομάτων και συντάξεων από τις Τράπεζες.

Όπως είπε το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατά τα οποία οι τράπεζες προχωρούν σε κατάσχεσεις μισθών, συντάξεων και ποσών κάτω των 1.000 ευρώ , παρά τις απαγορεύσεις του σχετικού νόμου.

Την εκτίμηση ότι ανοίγει ο δρόμος για ταχύτερα αποτελέσματα στη διαδικασία του ελέγχου των εμβασμάτων της περιόδου 2009- 2012, διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στη Βουλή.

Διαβαστε περισσοτερα Ρυθμιση για τις κατασχέσεις μισθών και επιδομάτων απο τις Τράπεζες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων 2014

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων 2014 το τελικό σχέδιο


Ελαφρύνσεις για οικόπεδα μικρής αξίας, αλλά επιβαρύνσεις για τα ακίνητα υψηλής αξίας, προβλέπει το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 2014. Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 2014 , έχει λάβει την τελική έγκριση της τρόικας, δόθηκε την Τρίτη, από το υπουργείο Οικονομικών προς σχολιασμό στο ΠΑΣΟΚ και τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.


Για τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και οικισμών το υπουργείο τροποποίησε την αρχική κλίμακα που είχε 20 συντελεστές, με νέα κλίμακα με 25 συντελεστές.

Δείτε περισσότερα ενιαιος φορος ακινητων

Μείωση φόρου στο φυσικό αέριο

Μείωση φόρου στο φυσικό αέριο

 Την κλιμακωτή μείωση για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο εξετάζει ως ενδεχόμενο η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, γνωστοποιώντας ακόμη ότι το αίτημα αναμένεται να τεθεί στην Τρόικα το αργότερο μέχρι το τέλος του 2013.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ο κ.Παπαγεωργίου σημείωσε ότι το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με στόχο τη μείωση του Ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο. Ερωτηθείς αν η μείωση αυτή θα αφορά τη βιομηχανική χρήση, ο κ.Παπαγεωργίου είπε: "δεν θα είναι μόνο για τη βιομηχανική".

πηγη : μείωση φόρου στο φυσικό αέριο

Τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα χορηγείται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με θέμα «Στήριξη των οικονομικά αδυνάτων - ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, θεσπίσθηκε με το Ν.4093/2012 και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης

Το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Πρωτοχρονιά του 2014 σε δύο περιοχές της χώρας με συγκεκριμένα δυσμενή χαρακτηριστικά, ενώ αναμένεται η γενίκευση της εφαρμογής του, μόλις ολοκληρωθεί η πιλοτική της φάση!

Το πρόγραμμα θα συνδυάζει την οικονομική ενίσχυση των ευπαθέστερων ομάδων του πληθυσμού και θα συμπληρώνει το αρχικό εισόδημα των δικαιούχων ώστε αυτό να μην υπολείπεται ενός καθορισμένου ορίου.

Οι όροι χορήγησης θα αποσαφηνισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση τις επόμενες ημέρες.

Τι έχει εισηγηθεί η Παγκόσμια Τράπεζα στο υπουργείο Εργασίας

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο Εργασίας το επίδομα να κυμαίνεται από 75 έως 360 ευρώ το μήνα!!!

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Παγκόσμια Τράπεζα, τα κριτήρια για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος θα ισχύσουν αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να ΜΗΝ ξεπερνά τα 4.800 ευρώ το χρόνο, όπως αναφέρεται στα "σενάρια" που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πετρέλαιο θέρμανσης 2013-14: Πώς και σε ποιους

Πετρέλαιο θέρμανσης 2013-14: Πώς και σε ποιους δίνεται το επίδομα


Την υπουργική απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 120 τετραγωνικά, ενώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,35 ευρώ.


Ποιοι το δικαιούνται


Σύμφωνα με την απόφαση των κ.κ. Γ. Στουρνάρα, Χρ. Σταϊκούρα και Γ. Μαυραγάνη το επίδομα θα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.


Τα φυσικά πρόσωπα θα δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης εφόσον :


-Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους -ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής - ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.


-Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης


Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:

Εισοδηματικά κριτήρια:

άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια:

άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.

2.  Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών,
από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Για όσους συμπολίτες μας λάβουν το εν λόγω επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1€/λίτρο) περίπου, δηλαδή σε ύψος συγκρίσιμο με αυτό που ίσχυε πρό της περυσινής εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση «έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων ρευστότητας των ελληνικών νοικοκυριών, προχωρά στην θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται, στους συμπολίτες μας που θα υποβάλλουν με βάση τα κριτήρια αυτά τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους».

Διαβάστε περισσότερα επίδομα θέρμανσης 2013

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

www.eetaa.gr - Παιδικοί ΕΣΠΑ 2013: Δείτε τα τελικά αποτελέσματα

Τα ονόματα των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2013-14 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Τα τελικά αποτελέσματα με τα ονόματα των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», αναρτήθηκαν  σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, η οποία είναι και ο φορέας που είχε αναλάβει τη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης, ενώ σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία ο αριθμός των επωφελούμενων παιδιών ανέρχεται στις 56.977.

«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ποτέ άλλοτε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια». Προστίθεται δε στην ανακοίνωση ότι «μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια».

Ωστόσο, την ικανοποίηση τού συνόλου των αιτήσεων 71.323 παιδιών, που δικαιούνται να ενταχθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για το έτος 2013-2014, στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», διεκδικεί -με σημερινή του απόφαση- το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η αρχική χρηματοδότηση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, επαρκούσε για την κάλυψη μόνο 56.977 θέσεων, ενώ με τη σημερινή απόφαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία εξασφαλίστηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ (καλύπτονται ακόμη περί τις 6.000 αιτήσεις), παραμένει ένα υπόλοιπο 14.000 παιδιών, που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Μετά την οριστικοποίηση των συνολικών πρόσθετων πόρων που θα διατεθούν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική τοποθέτηση παιδιών σε διαθέσιμες θέσεις με βάση τον πίνακα επιλαχουσών γυναικών. Οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων γυναικών, θα είναι διαθέσιμες στο site της ΕΕΤΑΑ έως την Παρασκευή 30/8/2013. Οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.

www.eetaa.gr

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια ΙΕΚ και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής κατάρτισης

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία είναι φορέας του σχεδιασμού της δημόσιας πολιτικής της διά βίου Μάθησης και διαμόρφωσης των σχετικών κανόνων της εκπόνησης του εθνικού προγράμματος και της εποπτείας της εφαρμογής τους έχει στην άμεση εποπτεία της, την οργάνωση, τη λειτουργία και την εποπτεία των δημοσίων ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) και των δημοσίων σχολών επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ).

 Για την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτών στους ανωτέρους φορείς κατά την περίοδο 2013-2014 η ΓΓΔΒΜ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτών ενηλίκων. Οι υποψήφιοι που θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ενηλίκων, θα παράσχουν αρχική κατάρτιση με την διδασκαλία των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών και μικτών), για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα δημόσια ΙΕΚ και στις δημόσιες ΣΕΚ.

Β. Οι υποψήφιοι προσκαλούνται να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ www.gsae.edu.gr και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ www.inedivim.gr στο σύνδεσμο http://iekteachers.sch.gr εντός αποκλειστικής προθεσμίας αρχομένης από την ανάρτηση της και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 17/10/2013 έως και το Σάββατο 19/10/2013. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω ηλεκτρονική μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή με fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. Οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν μία


Γ. Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σύμφωνα με την αίτησή τους σε αξιολογικό πίνακα κατάταξης, ανά Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, σύμφωνα με την ειδικότητά τους και την κατηγορία εκπαίδευσης, τα κριτήρια και τη μοριοδότηση τους όπως αυτά ορίζονται στη με αριθμ. πρωτ.    11869/16-10-2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δ. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνονται στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ,  καθώς και το αντίγραφο της αίτησης πρέπει να κατατεθούν και εγγράφως από όσους επιλεγούν και κληθούν, με ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, να αναλάβουν υπηρεσία και καθήκοντα στο αντίστοιχο ΙΕΚ ή ΣΕΚ που θα επιλεγούν. Με ευθύνη του οικείου Διευθυντή πραγματοποιείται ο έλεγχος της γνησιότητας των προσκομισθέντων δικαιολογητικών και η ταυτοποίηση τους. Εν συνεχεία τα δικαιολογητικά και η αντίστοιχη σύμβαση έργου αποστέλλονται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.



Ε. Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε  το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:  2131311696  &  2131311635  &  2131311626  .

Μέσω Τaxisnet τα ειδοποιητήρια για τέλη κυκλοφορίας 2014

Αποκλειστικά μέσω διαδικτύου θα δίνονται και φέτος τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.
Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2014- που για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους  θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013- αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και θα εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνεται στη διεύθυνση www.gsis.gr


Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και θα εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνεται στη διεύθυνση www.gsis.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να επιλέξουν το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις / Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

Οι εκτυπώσεις θα αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις που έστελνε η ΓΓΠΣ και θα γίνονται κανονικά αποδεκτές από τα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Έτσι θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός στις ΔΟΥ.


Νέο σύστημα υπολογισμού και πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας

Ενα δικαιότερο σύστημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ορθολογικοποιεί την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας. Ειδικότερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας των ιδιοκτητών Ι.Χ., αλλά και του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας επεξεργάζονται ένα σχέδιο βάσει του οποίου το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να μπορούν να καταβάλλονται ισόποσα για κάθε μήνα κυκλοφορίας των οχημάτων και όχι για το σύνολο του έτους.

Μόνο μέσω διαδικτύου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2014

Μόνο μέσω διαδικτύου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2014
Από τις αρχές Νοεμβρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τον φόρο πολυτελείας 2013 για τους κατόχους αυτοκινήτων κυβισμού άνω των 1.929 κ.εκ. και ηλικίας έως 10 ετών (δείτε εδώ αναλυτικά). Όπως πέρυσι έτσι και φέτος τα ειδοποιητήρια θα δίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στις ΔΟΥ.

opekepe οπεκεπε : προκήρυξη για 445 προσλήψεις


ΟΠΕΚΕΠΕ προκήρυξη για 445 προσλήψεις αιτήσεις στο opekepe.gr

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε την προκήρυξη για τις 445 προσλήψεις που θα γίνουν εντός του 2013 ανέργων επιστημόνων και θα γίνουν μέσω προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με τη μορφή επιδοτούμενης συμμετοχής σε αυτό, διάρκειας 800 ωρών σε 445 άνεργους επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα αντικείμενο της προκήρυξης του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις προσλήψεις ,που παρουσιάζει πρώτο το dikaiologitika.gr, αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με τη μορφή επιδοτούμενης συμμετοχής σε αυτό, διάρκειας 800 ωρών σε 445 άνεργους επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα σε άνεργους γεωτεχνικούς (γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους), τοπογράφους μηχανικούς και οικονομολόγους.

Για την συμμετοχή των ωφελουμένων στο ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προβλέπεται επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.258,00 € συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικού κινδύνου για κάθε ωφελούμενο.

Κάθε ενδιαφερόμενος για να συμμετέχει στην Πράξη «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες με ειδίκευση/εξειδίκευση στον αγροτικό χώρο καλείται:

Να συμπληρώσει και να υποβάλλει ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr τη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής» από την Δευτέρα 14/10/2013 και το αργότερο μέχρι τις 29/10/2013 και ώρα 14.00

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» έχουν άνεργοι επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης και ειδικότερα άνεργοι γεωτεχνικοί (και συγκεκριμένα γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι των οποίων η εξειδίκευση είναι συναφής με τον αγροτικό τομέα.
Εκτός των ανωτέρω, θα δοθεί έμφαση στην διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση:
•    των νέων
•    των γυναικών
•    των μακροχρόνια ανέργων,
•    καθώς και των ανέργων από ειδικές κοινωνικές ομάδες (άνεργοι από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού).

Διαβάστε περισσότερα opekepe οπεκεπε

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τέλη κυκλοφορίας 2014

Τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας το 2014

 Τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας μαζί τον Οκτώβριο
Τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα κληθούν να πληρώσουν μαζί οι φορολογούμενοι. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να εμφανιστούν στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ την ίδια περίοδο πρόκειται να εμφανιστούν και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φετινού φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για το φόρο.

Οι φορολογούμενοι, όπως και πέρυσι, θα πρέπει είτε να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο και να το προσκομίσουν για την εξόφληση σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα είτε να προχωρήσουν στην εξόφληση μέσω των εναλλακτικών δικτύων τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking, ΑΤΜ).

Διαβαστε περισσοτερα για τα τέλη κυκλοφορίας 2014

Σημειώνεται ότι η κατάργηση των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και των σχετικών σημάτων έγινε πέρυσι και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Οι φορολογούμενοι στην πλειονότητά τους εξόφλησαν το τέλος παρά το γεγονός ότι δεν έλαβαν ειδοποιητήριο.

Σημειώνεται ότι φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους οχήματα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών και πισίνες. Ο φόρος υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για οχήματα έως 2.500 κυβικών εκατοστών και συντελεστή 10% για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και πισίνες.

ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Κυβικά Μέχρι και 5 έτη Πάνω από 5 μέχρι και 10 έτη


1.929 418,7 293
2.000 440 308
2.100 485 340
2.200 530 371
2.300 575 402
2.400 620 434
2.500 665 465
2.600 1.420 994
2.800 1.600 1.120
3.000 1.780 1.246
3.200 2.020 1.414
3.400 2.260 1.582
3.600 2.500 1.750
3.800 2.740 1.918
4.000 2.980 2.086
4.200 3.220 2.254
4.400 3.460 2.422
4.600 3.700 2.590
4.800 3.940 2.758
5.000 4.180 2.926
5.200 4.420 3.094
5.400 4.660 3.260
5.600 4.900 3.430
5.800 5.140 3.598
6.000 5.380 3.766

Διαβαστε περισσοτερα για τα τέλη κυκλοφορίας 2014

Επίδομα μακροχρόνια ανέργων οι νέες ρυθμίσεις

ΟΑΕΔ Επίδομα μακροχρόνια ανέργων οι νέες ρυθμίσεις

Επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους (άνεργους πάνω από έναν χρόνο) κάτω των 45 ετών θα δοθεί το 2014 σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου. Το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 587 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Υπολογίζεται ότι θα το πάρουν 11.000 άνεργοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τύπου της Κυριακής, βασικό κριτήριο είναι το ετήσιο εισόδημά να μην ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Η δαπάνη που έχει ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο είναι 30 εκ. ευρώ και προβλέπεται να δοθεί για μία χρονιά.

Σημειώνεται ότι το επίδομα μακροχρόνια ανέργων προβλεπόταν για όσους ήταν άνω των 45 ετών μέχρι στιγμής.

Με τη νέα απόφαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών από τον υπουργό Εργασίας, από την 1/1/2014 θα χορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 24-66 ετών.

Στα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αναμένεται να είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν αυτή την στιγμή για το επίδομα μακροχρόνιων ανέργων σε ανέργους άνω των 45 ετών, δηλαδή:

1. Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.
2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους.
3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται:
α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης,
β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και
 γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που θα επέλθει στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.
4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για όσους έχουν ανήλικα τέκνα.
6. Αριθμό Λογαριασμού ΙΒΑΝ Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.


Επίδομα θα χορηγείται από το 2014 στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δώδεκα (12) μήνες.

Το επίδομα θα το δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Με το άρθρο πρώτο, παράγραφος ΙΑ, υποπαράγραφος ΙΑ.1, περίπτωση ΙΙΙ, Ν.4093/2012 εισάγονται από 1/1/2014 μεταβολές στο επίδομα μακροχρονίως ανέργων.

Με την ανωτέρω διάταξη διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας, τα οποία ορίζονται από 20 – 66 ετών (από 45-65 που είναι σήμερα).

Μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν.3016/2002 και της κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών με αριθμ. 31092/4-7-2002 (Β΄ 859), όπως η τελευταία έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τις 31217/8-4-2003 (Β’ 448) και 14080/513/11-1-2012 (Β’ 657) όμοιες της.

Τα δικαιολογητικά αναμένεται να είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν αυτή την στιγμή για το επίδομα μακροχρόνιων ανέργων, δηλαδή:

1. Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.

2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους.




Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ κατά το πρηγούμενο έτος, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του. Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η αρμόδια Δ.Ο.Υ. του ενδιαφερομένου, ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση.

Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο εισόδημα τού προηγούμενου οικονομικού έτους δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του.

Όσοι από τους δικαιούχους είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ.

3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται :

α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης,

β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και

γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που θα επέλθει στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.

4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για όσους έχουν ανήλικα τέκνα.

6. Αριθμό Λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.


-Τι αλλάζει στο επίδομα μακροχρόνια ανέργων;

Διευρύνεται, βάση των όρων του μνημονίου από το 2014, ο αριθμός όσων δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας τα οποία ορίζονται από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που είναι σήμερα. Το εισοδηματικό κριτήριο θα μειωθεί από τα 12.000 ευρώ(συν 587 ευρώ για κάθε παιδί) στα 10.000 ευρώ (συν 587 ευρώ για κάθε παιδί).

-Ποιοι το δικαιούνται το επίδομα μακροχρόνια ανέργων;

Ο ΟΑΕΔ χορηγεί σε μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 45-65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) μικρότερο των 5.000 ευρώ που παραμένουν επί 12 μήνες (χωρίς διακοπή) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και παράλληλα έχουν εξαντλήσει στο παρελθόν τη 12μηνη επιδότηση ανεργίας, επίδομα μακροχρόνια ανέργων. Το μηνιαίο επίδομα ανέρχεται στα 200 ευρώ και καταβάλλεται για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών. Εάν ο μακροχρόνια άνεργος έχει προστατευόμενο ανήλικο παιδί, το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματός του, που απαιτείται προκειμένου να λάβει το επίδομα προσαυξάνεται κατά 587 ευρώ (για κάθε ανήλικο τέκνο). Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.

Για να εισπράξει ο άνεργος το επίδομα πρέπει να έχει εξαντλήσει κατά το παρελθόν την 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας ακόμη και αν την έχει λάβει τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). Όταν υποβάλουν την αίτηση για το επίδομα μακροχρόνια ανέργου πρέπει επίσης να έχουν παραμείνει κατά τους 12 τελευταίους μήνες αδιαλείπτως εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Σε ποιες περιπτώσεις δεν καταβάλλεται το επίδομα;

Η καταβολή του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου αναστέλλεται σε περίπτωση που ο δικαιούχος λάβει μέρος σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στην περίπτωση κατά την οποία ο άνεργος ενταχθεί σε απασχόληση, είτε ως νέος ελεύθερος επαγγελματίας, είτε με εξαρτημένη εργασία. Επίσης, αν απορρίψει προτεινόμενη από τον ΟΑΕΔ θέση εργασίας  συναφή με τα τυπικά προσόντα και τις δεξιότητες του ή σε περίπτωση που είναι ασθενής και  λαμβάνει επίδομα ασθένειας.



Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης 2013-2014: πώς θα δοθεί, νέα κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης 2013-2014: πώς θα δοθεί, νέα κριτήρια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία καθορισμού των νέων εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων χορήγησης επιδόματος πετρελαίου καθώς σε λιγότερο από... μία εβδομάδα θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης με υψηλό φόρο κατανάλωσης.
Απο τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται κατά μέσο όρο προς 1,3 ευρώ το λίτρο και στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταλήξει στις τελικές αποφάσεις για το ύψος της επιδότησης ανά λίτρο επιδοτούμενης κατανάλωσης, τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια καθώς και σε άλλες παρεμβάσεις ώστε να μπορέσουν εφέτος να το λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.

Αγκάθι παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί το επίδομα. Δύο είναι τα βασικά σενάρια. Το πρώτο σενάριο είναι να δοθεί προκαταβολικά μέρος της συνολικής επιδότησης και το υπόλοιπο ποσό να καταβληθεί με την προσκόμιση των απαραίτητων τιμολογίων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι το ποσό της επιδότησης δεν θα πάει για την κάλυψη κόστους άλλων μορφών ενέργειας (ρεύμα, φυσικό αέριο, καυσόξυλα, πέλετς).

Την πρόταση αυτή υποστηρίζει ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης με το επιχείρημα ότι μπορεί να αποφευχθεί το φαινόμενο κάποιος να λάβει το επίδομα θέρμανσης και αυτό να μην καταλήξει στην αγορά πετρελαίου εφόσον ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία.

Το δεύτερο σενάριο είναι ουσιαστικά η συνέχιση του περυσινού καθεστώτος όπου για να πάρει κάποιος το επίδομα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αγοράσει πρώτα το πετρέλαιο και στη συνέχεια μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του TAXIS να υποβάλει αίτηση με το τιμολόγιο αγοράς.
Στο υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί μέρος της επιδότησης προκαταβολικά αλλά υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιλυθούν έως τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης με την αυξημένη τιμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος έχει «κλειδώσει» το ύψος της επιδότησης ανά λιτρο στα 35 λεπτά του ευρώ. Ωστόσο αν υπάρξει κάποια μικρή έστω μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης τότε το ύψος της επιδότησης ανά λίτρο θα είναι τελικά 34 λεπτά από 28 λεπτά του ευρώ που ήταν τον περασμένο χειμώνα.

Πάντως, για την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης όσον αφορά τον φοροεισπρακτικό του χαρακτήρα κάνει λόγο ακόμη και το προσχέδιο του προϋπολογισμού καθώς το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι πέρυσι η κατανάλωση έπεσε κατά 70%!

Ειδικότερα, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρεται ότι «η καλή πορεία των εσόδων από έμμεσους φόρους αντιστάθμισε τη μεγάλη απώλεια εσόδων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ιδίως το ΦΠΑ πετρελαιοειδών, η οποία επήλθε μετά την εναρμόνιση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο 2012, χρόνο κατάρτισης του σχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013, οι προβλέψεις ενσωμάτωναν αύξηση εσόδων από αυτή την πηγή, η οποία όμως δεν συντελέστηκε λόγω της κατά 70% περίπου μείωσης της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης».

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες έχει καταλήξει στο να αυξηθούν τα τα εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:
- Αγαμος: Ετήσιο εισόδημα ως 30.000 ευρώ από 25.000 ευρώ σήμερα.
- Εγγαμος χωρίς παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 40.000 ευρώ από 35.000 ευρώ σήμερα.
- Εγγαμος με ένα παιδί: Ετήσιο εισόδημα ως 43.000 ευρώ από 38.000 ευρώ σήμερα.
- Εγγαμος με δύο παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 46.000 ευρώ από 41.000 ευρώ σήμερα
- Εγγαμος με τρία παιδιά και άνω: Ετήσιο εισόδημα ως 49.000 ευρώ από 44.000 ευρώ σήμερα.

Επίσης, παραμένει το ανώτατο όριο τετραγωνικών μέτρων κύριας κατοικίας για το οποίο θα δίνεται η επιδότηση στα 120, ενώ αυξάνεται στα 3.000 κυβικά εκατοστά από 2.000 κυβικά που ίσχυε πέρυσι το όριο πάνω από το οποίο εξαιρείται ο κάτοχος Ι.Χ. αυτοκινήτων από την επιδότηση πετρελαίου ακόμη και αν έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα.
Περιουσιακό κριτήριο για άγαμο είναι τα 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία περιουσίας από 150.000 και 300.000 ευρώ για έγγαμο από 200.000.

Τέλος, παραμένουν οι γεωγραφικές ζώνες όπως έχουν οριστεί από πέρυσι με τα αντίστοιχα λίτρα επιδότησης ανά τετραγωνικό μέτρο ως εξής:

- Α” Ζώνη νομός Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράµας, Ευρυτανίας µε επιδοτούµενη κατανάλωση 25 λίτρα ανά τετραγωνικό µέτρο κατοικίας µε ανώτατο τα 3.000 λίτρα. Αυτό σηµαίνει ότι για κατοικία 120 τετραγωνικών µέτρων το ανώτατο ποσό επιστροφής φόρου θα ανέλθει σε 1.050 ευρώ από 840 ευρώ σήµερα.

- Β” Ζώνη ανήκουν τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αρκαδία, η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Ροδόπη και ο Νομός Εβρου. Για τους νομούς αυτούς η επιδοτούμενη κατανάλωση ανέρχεται στα 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας με ανώτατο τα 1.800 λίτρα και το ποσό επιστροφής μπορεί να φθάσει ως 630 ευρώ για κατοικία 120 τ.μ. έναντι 504 ευρώ πέρυσι.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα Θέρμανσης 2013

Επίδομα Θέρμανσης 2013 ποίοι θα το πάρουν

Δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά στο πώς θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης 2013 στους δικαιούχους αφού μόνο το ύψος της επιστροφής ανα λίτρο και ορισμένα κριτήρια θα αλλάξουν.
Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης 2013 θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα ωστόσο δεν θα ανακοινωθούν πολλές αλλαγές.

Το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει την διευρύνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης 2013.

Πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ, με 1 παιδί 38.000 ευρώ, με 2 παιδιά 41.000 ευρώ και με 3 παιδιά και άνω ετήσιο εισόδημα 44.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα Επίδομα Θέρμανσης 2013

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τέλη Κυκλοφορίας 2014 εκτύπωση στο taxisnet

 Τέλη Κυκλοφορίας 2014 εκτύπωση στο taxisnet


Τέλη Κυκλοφορίας 2014 εκτύπωση στο taxisnet

Μέσω διαδικτύου θα δίνονται και φέτος τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2014. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας 2014, που για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013,αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

800 Προσλήψεις στις φυλακές

Δύο διαγωνισμούς θα τρέξει το Υπ. Δικαιοσύνης μέσα στο επόμενο δίμηνο, σε συνεργασία με το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Πρόκειται για την ενίσχυση 31 καταστημάτων κράτησης σε όλη τη χώρα με 700 νέους φύλακες και εξωτερικούς φρουρούς, αλλά και την κατανομή 100 πτυχιούχων (ΠΕ TE Πληροφορικής) σε δικαστήρια και εισαγγελίες ανά την επικράτεια.

 Η πλειονότητα των θέσεων αναμένεται να καλυφθεί με τη διαδικασία της κινητικότητας, όμως όπου προκύψουν κενά θα γίννει μίνι διαγωνισμός για τις εν λόγω ειδικότητες.

700 σωφρονιστικοί

Την προκήρυξη πρόσληψης 700 μόνιμων σωφρονιστικών υπαλλήλων σε 31 καταστήματα κράτησης καταρτίζουν αυτήν την περίοδο αρμόδια κλιμάκια των υπουργείων Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η προκήρυξη θα αφορά 400 υπαλλήλους του κλάδου ΔΕ Φύλαξης και 300 του κλάδου ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης.

 Από το σύνολο των θέσεων, 190 άτομα θα απασχοληθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, 90 στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ με 75 νέους φύλακες θα ενισχυθούν οι φυλακές Χανίων και με 70 οι φυλακές Δομοκού Το νέο προσωπικό των 700 σωφρονιστικών θα προέλθει από μετακινήσεις κυρίως δημοτικών αστυνομικών, ενώ εξετάζεται και το σενάριο της πρόσληψης νέων φυλάκων, εκεί όπου δεν θα καλυφθούν τα κενά.

Σχετικά με την κινητικότητα δημοτικών αστυνομικών προς τα καταστήματα κράτησης, πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των υπαλλήλων που έχει ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης αυξήθηκε απο τα 550 και ξεπερνά τα 800 άτομα.

Πάντως την όλη διαδικασία των προσλήψεων θα τρέξει , σύμφωνα με πληροφορίες, ειδική επιτροπή του υπ. Δικαιοσύνης (στην οποία θα συμμετέχει και μέλος του ΑΣΕΠ), ενώ για το νέο προσωπικό (νεοπροσληφθέντες ή μετακινούμενοι) θα υπάρξει διάστημα δίμηνης εκπαίδευσης κατάρτισης.

 Η αύξηση των οργανικών θέσεων φρουρών στις φυλακές κατά 700 άτομα είχε προβλεφθεί στον νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες διατάξεις που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο ίδιο άρθρο μάλιστα γίνεται σύσταση άλλων 72 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των φυλακών.

Ποιοι θα είναι υποψήφιοι

Ήδη δημοσιεύτηκε Υπουργική Απόφαση, με την οποία κατανέμονται οι θέσεις των φυλάκων και εξωτερικών φρουρών (ΦΕΚ 2361-23/9/2013 τεύχος Β'). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να προσληφθούν, όπως το όριο ηλικίας, το όριο αναστήματος, τη γνώση ξένων γλωσσών και την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας.

Για την πρόσληψη απαιτείται επίσης οι υποψήφιοι να κατέχουν απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή πτυχίο Β' κύκλου σπουδών ΤΕΕ ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει του βαθμού τίτλου σπουδών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν η εγγραφή στα δημοτολόγια δήμων ή κοινοτήτων για τουλάχιστον μία διετία και η μόνιμη διαμονή για το ίδιο χρονικό διάστημα στους νομούς όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης όπου προκηρύσσονται οι θέσεις. Όσοι υποψήφιοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια υποβάλλονται σε υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές εξετάσεις από ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ περνούν και από συνέντευξη.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

 Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος και παρουσιάζει το dikaiologitika .

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.


Διαβάστε περισσότερα επίδομα ανεργίας