Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δώρο Χριστουγέννων 2013 πότε θα δοθεί


Δώρο Χριστουγέννων 2013 πότε θα δοθεί πόσο θα είναι ποιοι οι δικαιούχοι

Το Δώρο Χριστουγέννων 2013 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αφού για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους έχει καταργηθεί η χορήγηση του .

Διαβάστε περισσότερα Δωρο Χριστουγεννων 2013

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Εδώ θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2014

Εδώ θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2014


Όπως πέρυσι, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει καταργηθεί και το αυτοκόλητο σήμα.

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να βάλει τα στοιχεία του στην ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, να τυπώσει τη φόρμα με τα τέλη κυκλοφορίας που του αντιστοιχούν και με αυτό το έγγραφο να πληρώσει το ποσό στην τράπεζα.

Φέτος δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.


ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ


τελη κυκλοφοριας 2014

Ποιοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου θα δικαιούνται Δωρεάν Ρεύμα και πότε


Ποιοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου θα δικαιούνται Δωρεάν Ρεύμα και πότε

Δωρεάν ρεύμα για τους καταναλωτές που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κατά τις περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης με σχετική επιστολή προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα για δωρεάν ρευμα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τέλη κυκλοφορίας 2014 : Μέσω Taxisnet. Τι θα πληρώσουμε

Τέλη κυκλοφορίας 2014 : Μέσω Taxisnet. Τι θα πληρώσουμε



Μέσω της  ηλεκτρονικής πύλης του Taxisnet θα γίνει η προμήθεια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ενώ μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνει η καταβολή του φόρου πολυτελείας για οχήματα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.
Οι διαδικασίες παραμένουν ίδιες όπως και πέρσι, με τον φορολογούμενο να χρησιμοποιεί το ΑΦΜ, ενώ τα ποσά για τα τέλη έχουν παραμείνει αμετάβλητα.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και έχουν ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα τελη κυκλοφοριας 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τέλη Κυκλοφορίας 2014 Πώς θα εκτυπώσετε

 Τέλη Κυκλοφορίας 2014 Πώς θα εκτυπώσετε
Που θα μπείτε και πως θα αναζητήσετε το έντυπο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας για να το εκτυπώσετε.
Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 οι κάτοχοι αυτοκινήτων μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2014 του αυτοκινήτου τους, μέσα από την εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Η αναζήτηση και η εκτύπωση του εντύπου γίνεται σε τρία απλά βήματα:

ΒΗΜΑ 1ο:


Περισσότερα για τα τέλη κυκλοφορίας 2014

Επίδομα θέρμανσης . Δικαιούχοι -διαδικασία - χορήγηση

Άνοιξε το Taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2013 - 2014.

Υπενθυμίζεται πως επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δικαιούνται άγαμοι με συνολικό εισόδημά έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι χωρίς τέκνα με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Για μονογονεϊκες οικογένειες το όριο ......

εισοδήματος ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Παράλληλα, προϋπόθεση για την λήψη του επιδόματος είναι η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η διαδικασία
 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης (εδώ η εφαρμογή) και να υποβάλουν την σχετική αίτηση.

Από την υπηρεσία αυτή θα μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλλουν Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, λειτουργώντας ως Δικαιούχοι / Υποψήφιοι Δικαιούχοι του Επιδόματος, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστές - Εκπρόσωποι των ενοίκων της.

Αν εμφανίζονται ως δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Σε αυτή θα αναγράφουν κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:
- Ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος- υπόχρεου φορολογικής δήλωσης.
- Το ονοματεπώνυμό του.
- Ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων του.
- Η ένδειξη εάν επιθυμεί προκαταβολή.
- Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου.
- Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας.
- Η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
- Αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος.
- Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
- Η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία.
- Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Αν εμφανίζονται ως διαχειριστές της πολυκατοικίας ή ως εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή ως εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, θα δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:
- Τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας.
- Τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει.
- Τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία.
- Τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης.
- Το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Όσοι δεν έχουν κωδικούς για το TΑXISnet, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν τον ΑΦΜ και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.

Η χορήγηση
 Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, θα χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 120 τετραγωνικά, με ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, ανά κλιματική ζώνη και ανά τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας. Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,35 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι που υποβάλουν αιτήσεις για το πετρέλαιο θερμάνσεως θα λαμβάνουν αρχικώς προκαταβολικά το 25% του επιδόματος. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται εντός 20 ημερών από την υποβολή της αιτήσεως. Έτσι, οι πρώτες προκαταβολές θα δοθούν την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Το υπόλοιπο 75% του επιδόματος θα δοθεί εντός του 2014.

επίδομα θέρμανσης 


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΟΓΑ ανακοίνωση για την πληρωμή του επιδόματος τέκνων


ΟΓΑ ανακοίνωση για την πληρωμή του επιδόματος τέκνων

Την Παρασκευή θα γίνει η πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ σε όσους δεν έχουν πάρει καθόλου το επίδομα (επίδομα τέκνων, και πολυτεκνικά επιδόματα) αλλά και όσοι έχουν κάνει διόρθωση στο έντυπο Α21 οπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ ενώ η δ δόση του επιδόματος θα καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου λίγο πριν τα Χριστούγεννα .

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει οτι

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΟΓΑ

Πότε θα δοθεί πόσο θα είναι το Δώρο Χριστουγέννων 2013

Δώρο Χριστουγέννων 2013 πότε θα δοθεί πόσο θα είναι ποιοι οι δικαιούχοι

Το Δώρο Χριστουγέννων 2013 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αφού για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους έχει καταργηθεί η χορήγηση του .

Συγκεκριμένα όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Χριστουγέννων για το 2013 όπου είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

δώρο Χριστουγέννων  2013 

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ αποτελέσματα πεντάμηνα


ΟΑΕΔ αποτελέσματα  πεντάμηνα

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τα οριστικά αποτελέσματα για τις 10.000 προσλήψεις ΥΕ με την κοινωφελή εργασία για τα πεντάμηνα όπου θα στελεχώσουν τους δήμους της χώρας .

Το dikaiologitika.gr εκτός από τα οριστικά αποτελέσματα παρουσιάζει και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιτυχόντες.

Δείτε την διαδικασία του οαεδ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ η αίτηση για τις 28000 προσλήψεις

ΟΑΕΔ η αίτηση για τις 28000 προσλήψεις

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις περίπου 28000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνα σε φορείς του δημοσίου και ξεκινούν από 13/11.

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα,  στους δημόσιους φορείς Επιβλέποντες Φορείς της παρούσας Δημόσιας προκήρυξης , να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο αίτηση συμμετοχής από 13/11/2013έως και 20/11/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔwww.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα για την αιτηση οαεδ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τέλη μέσω TAXISNET

Τελη μέσω TAXISNET

Εκτύπωση των ειδοποιητηρίων και η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2014 από το taxisnet .


Από την Δευτέρα 11/11 θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αλλά και επαγγελματικών αυτοκινήτων να κάνουν εκτύπωση των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας 2014 και με αυτά να κάνουν την πληρωμή τους στις τράπεζες στα ΕΛΤΑ αλλά και μέσω web banking .To dikaiologitika.gr σας δίνει οδηγίες για τα πως θα τα εκτυπώσετε από το taxisnet μέσω Ιντερνετ.

Δειτε εδω taxisnet

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Συγκρότηση επιτροπής για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Τη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα εξετάσει την εφαρμογή του μέτρου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε δύο περιοχές της χώρας από το 2014 ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα ελάχιστο εγγυημένο εισοδημα

Εργόσημο ΟΓΑ τι είναι πώς πληρώνονται πλέον οι εργάτες γης


Εργόσημο ΟΓΑ τι είναι πώς πληρώνονται πλέον οι εργάτες γης

Η συγκομιδή των ελιών έχει ξεκινήσει σε πολλές περιοχές της χώρας και φέτος θα διενεργηθούν έλεγχοι στους αγρεργάτες εαν απασχολούνται με αμοιβή μέσω πληρωμής με εργόσημο ΟΓΑ ή όχι . Ήδη σε πολλούς δήμους πραγματοποιούνται συναντήσεις για την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών σχετικά με το εργόσημο και την χρήση του .

Διαβάστε περισσότερα εργόσημο ογα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αποζημιώση στους Λιμενικούς


Αποζημιώση στους Λιμενικούς που παίρνουν μετάθεση σε θαλλάσια σύνορα

Αποζημίωση στους Λιμενικούς που καλούνται να καλύψουν ανάγκες στα θαλάσσια σύνορα, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπ. Ναυτιλίας.


Αποζημίωση θα παίρνουν Λιμενικοί πριν πάρουν μετάθεση στα θαλάσσια σύνορα της χώρας για την κάλυψη επιχειρησιακών ή λειτουργικών αναγκών σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οποία προβλέπεται η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των στελεχών του Λιμενικού και η οποία περιλαμβάνει τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής, την ημερήσια αποζημίωση αλλά και τις δαπάνες διανυκτέρευσης.

Διαβάστε όλα τα νέα για το λιμενικό 

Επίδομα θέρμανσης 2013 2014 ξεκίνησαν οι αιτήσεις


 Αίτηση για το επιδόμα πετρελαίου θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης 2013 2014 ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ανοιξέ πριν λίγη ώρα η ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 στο taxisnet όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να αιτηθούν και την προκαταβολή του επιδόματος.


Συγκεκριμένα άνοιξε σήμερα το taxisnet για την αίτηση που αφορά το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος.Ο δικαιούχος θα πρέπει με τους κωδικούς του να μπεί στον προσωπικό λογαρισμό του στο taxisnet να συμπληρώσει την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014.

Η διαδικασία της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 είναι η ίδια με πέρσι απλά η μόνη αλλαγή που υπάρχει είναι το πεδίο με την επιλογή για την χορήγηση προκαταβολής.
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε τα πεδία της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 σχετικά με την χορήγηση προκαταβολής

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ