Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παγώνουν τα πυρόπληκτα δάνεια

Παγώνουν τα πυρόπληκτα δάνεια

Παγώνουν τα πυρόπληκτα δάνεια σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών όπου προβλέπει την καταβολή μόνο των τόκων ώστε να μην υπάρξει ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου.

πυρόπληκτα δάνεια

Αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα 2014

Αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα 2014

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα 2014 των 1000 ευρώ σε δικαιούχους φοιτητές στις γραμματείες των τμημάτων τους και έχουν προθεσμία εώς 31 Μαρτίου 2014 να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Φοιτητικό Επίδομα 2014 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

440.000 θέσεις εργασίας για το 2014

440.000 θέσεις εργασίας για το 2014

Χθες ανακοινώθηκαν τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας που θα υλοποιηθούν εντός της διετίας 2014 2015 και θα βασίζονται , σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας , σε τρεις πυλώνες όπου και θα δημιουργήσουν  440.000 θέσεις εργασίας . Τα προγράμματα για τις 440.000 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε χθές ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά  ότι δεν δίνουμε "ασπιρίνες" στους ανέργους. Καταπολεμούμε την ανεργία με αναπτυξιακές δράσεις αναφέρε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα 440.000 θέσεις εργασίας για το 2014


Αλλαγές στην Αστυνομία

Αλλαγές στην Αστυνομία

Αλλάζει η δομή της αστυνομίας,της πυροσβεστικής και της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ Νίκο Δένδια.

Αλλαγές στην Αστυνομία

Σε εφαρμογή από σήμερα η εφαρμογή e-Παράβολο

Σε εφαρμογή από σήμερα η εφαρμογή e-Παράβολο

Τίθεται από σήμερα Τετάρτη σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή e-Παράβολο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να καταφεύγουν στις ΔΟΥ.

Σε αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στην εφαρμογή παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και για τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.

Σημειώνεται ότι τρέχει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παράβολου για το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

H διαδικασία του ηλεκτρονικού Παραβόλου περιλαμβάνει:

1. Δημιουργία Παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.

2. Πληρωμή Παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα - ΑΤΜ, Web banking και phone banking).

3. Κατάθεση Παραβόλου στον Φορέα: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα για τον οποίο το έχει εκδώσει. Στην συνέχεια, ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-Παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ποιες αργίες καταργούνται για τα σχολεία

Ποιες αργίες καταργούνται για τα σχολεία

Προς κατάργηση οδεύoυν σχολικές αργίες όπως αυτή του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα αφού οι μαθητές θα επιστρέφουν στα μαθήματα τους την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Περισσότερα Ποιες αργίες καταργούνται

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΠ υγείας στους δήμους

ΚΕΠ υγείας στους δήμους

Τα θεμέλια της Πρόληψης μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση θέτει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγειας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΚΕΠ υγείας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ποιες αποδείξεις θα μαζέψουμε για την εφορία το 2014

Ποιες αποδείξεις θα μαζέψουμε για την εφορία το 2014

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις το 2014 συνολικής αξίας ίσης με το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους αντί για 25% που ίσχυε πέρυσι και θα αναγραφεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2014.

αποδείξεις 2014

Απόσυρση αυτοκινήτων 2014

Απόσυρση αυτοκινήτων 2014

Τι παράταση για την απόσυρση αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2014 προβλέπει το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων που κατατέθηκε στην βουλή.

Απόσυρση αυτοκινήτων 2014 

Τέλος Ιανουαρίου η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Τέλος Ιανουάριου 2014 θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε όσους δεν έλαβαν τα ποσά που δικαιούνται με την δόση του Δεκεμβρίου καθώς και σε αυτούς που έκαναν διορθώσεις στο έντυπο Α21.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr 27 Ιανουαρίου 2014 ημέρα Δευτέρα θα γίνει νέα πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ σε όσους δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα ποσά με την δόση του Δεκεμβρίου αλλά και σε αυτούς που έχουν κάνει διορθώσεις στο Α21 και δεν έχουν λάβει καθόλου τα επιδόματα.



Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αυξήσεις στους ενστόλους

Αυξήσεις στους ενστόλους

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στους ενστόλους οι βασικοί μισθοί τους θα αυξηθούν από 8 ευρώ εώς 464 ευρώ και τα επιδόματα από 3 εώς 178 ευρώ ενώ οι δικαιούχοι ένστολοι θα λάβουν και αναδρομικά 19 μηνών από 212 ευρώ εως 12.203 ευρώ.

Αυξήσεις στους ενστόλους

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΚΦΑΣ 2014 η εγκύκλιος για τις αλλαγές του

ΚΦΑΣ  2014 η εγκύκλιος για τις αλλαγές του

Την εφαρμογή των διατάξεων του ΚΦΑΣ ,με τις αλλαγές που έγιναν μετά τις τροποποιήσεις που επήλθαν από 1/1/2014 καθορίζει η εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων

ΚΦΑΣ 2014

Αμοιβή από 100 έως 5.300 ευρώ για τους ελεγκτές δόμησης

Αμοιβή από 100 έως 5.300 ευρώ για τους ελεγκτές δόμησης

Από 100 έως 5.300 ευρώ θα είναι η αμοιβή για τους ελεγκτές δόμησης ,ανάλογα με τα τετραγωνικά και το είδος του κτιρίου το οποίο ελέγχεται.

Δικαιολογητικά για την αναγνώριση των πτυχίων από τα κολέγια

Δικαιολογητικά για την αναγνώριση των πτυχίων από τα κολέγια

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη λίστα δικαιολογητικών για την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας καθώς και το σχέδιο της σχετικής αίτησης .Ειδικότερα τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

Δικαιολογητικά για αναγνώριση των πτυχίων  κολεγιων

ΚΠΓ αποτελέσματα Νοεμβρίου 2013

ΚΠΓ  αποτελέσματα Νοεμβρίου 2013

Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξετάσεων Νοεμβρίου 2013 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και  Τουρκική.

Διαβάστε περισσότερα αποτελέσματα ΚΠΓ Νοεμβρίου 2013

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα εγγύηση για την νεολαία

Εγγύηση για την Νεολαία πρόγραμμα για 230.000 ανέργους έως τον Μαίο 2014

Έως το Μάιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα με όνομα ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ , με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, περίπου 230.000 νέοι άνεργοι έως 24 ετών.

Πρόγραμμα εγγύηση για την νεολαία

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΔΑ προγράμματα 2014

ΕΚΔΔΑ προγράμματα 2014

782 πιστοποιημένα προγράμματα περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της επιμορφωτικής περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014 που πρόκειται να υλοποιήσει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ και απευθύνονται σε όλα τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα προγράμματα ΕΚΔΔΑ

Σοκ με την Ελένη Μενεγάκη - εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Σοκ με την Ελένη Μενεγάκη - εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο φαίνεται ότι μεταφέρθηκε η Ελένη Μενεγάκη, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στο καμαρίνι της.

​Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Yes», η Ελένη έχασε τις αισθήσεις της, μετά από έντονες ημικρανίες που είχε και ζαλάδα. Ο Ματέο Παντζόπουλος σοκαρισμένος, τη μετέφερε στο νοσοκομείο, ενώ δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της. Πάντως, οι δικοί της άνθρωποι που την ζουν από κοντά, γνωρίζουν τις δύσκολες μέρες που περνάει και ως φαίνεται έχουν επηρρεάσει και την υγεία της.

Η δικαστική διαμάχη με τον Γιάννη Λάτσιο και το ποσό που της ζητάει (1.600.000 ευρώ), αλλά και η διαρροή φωτογραφιών από το ρεβεγιόν στο σπίτι της, την έχουν κάνει ράκος. Σε αυτά προστέθηκε και η δικαστική περιπέτεια του στενού της φίλου, Δημήτρη Κοντομηνά και ήρθε το Λενιώ και κατέρρευσε.

Μάλιστα, την Τετάρτη η παρουσιάστρια εμμέσως, πλην σαφώς αναφέρθηκε στα προβλήματα που περνάει τους τελευταίους μήνες. Όταν η καλεσμένη της, Αγγελική Νικολούλη, τη ρώτησε πως είναι, εκείνη βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία.

«Αγγελική μου, καλά, καλά. Με τα πάνω μας και τα κάτω μας. Με τις γλυκές, ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές μας, και με τις δύσκολες, στραβωμένες ή με ολίγον πρόβλημα επίσης. Αυτή είναι και η ζωή!» είπε με το γνωστό της ύφος.

Και συνέχισε με σπόντα: "Τα χρόνια φέρνουν εμπειρίες. Και οι εμπειρίες φέρνουν δύναμη, κουράγιο, και υπομονή. Και προχωράμε Αγγελική μου! Προχωράμε!»

ΠΗΓΗ WomenOnly.gr

Ντάιαν Φόσεϊ : Το σημερινό αφιέρωμα της google

Ντάιαν Φόσεϊ : Το σημερινό αφιέρωμα της google

Η Dian Fossey Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1932. Ήταν μία Αμερικανός ζωολόγος η οποία πραγματοποίησε εκτεταμένη μελέτη του γορίλα σε μία περίοδο 18 ετών.

Ζώντας σαν ερημίτης σε ένα τροπικό δάσος σε βουνό της Αφρικής, η Ντάιαν Φόσεϊ έμαθε περισσότερα για τον απειλούμενο με εξαφάνιση γορίλα από ότι είχε ποτέ γίνει γνωστό.

Καθώς όλο και περισσότεροι γορίλες σκοτώνονταν από λαθροθήρες, άλλαξε από επιστήμονας σε δυναμικό υπερασπιστή του φυσικού περιβάλλοντος. Έδωσε τελικά τη ζωή της για τα ζώα που αγαπούσε.

Η Ντάιαν Φόσεϊ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια. Από τον πατέρα της έμαθε να αγαπά τη φύση, αλλά οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν έξι ετών και η μητέρα της Kitty με τον πατριό της Richard Price, δεν την άφηναν να έχει κατοικίδια ζώα. Εξαιτίας της αγάπης της για τα ζώα μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις το 1950, με σχέδια για να γίνει κτηνίατρος.

Διαβάστε την συνέχεια 

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

21 οργανισμοί και ΝΠΙΔ που καταργούνται

 21 οργανισμοί και ΝΠΙΔ που καταργούνται

Καταργούνται 21 φορείς του δημοσίου που δεν κρίνονται πια απαραίτητοι και παράλληλα απολύεται μέρος του προσωπικού των ΝΠΙΔ σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

 21 οργανισμοί και ΝΠΙΔ που καταργούνται

Ελεύθερος ο Κοντομηνάς

Ελεύθερος ο Κοντομηνάς με 5 εκατ ευρω εγγύηση

Ελεύθερος ο Κοντομηνας με εγγύηση 5 εκατ ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σύμφωνα με κατα πλειοψηφία απόφαση των δικαστών

Η απόφαση για τον Κοντομηνά

Ποια ΝΠΙΔ καταργουνται . Ποιοί 19 φορείς καταργούνται

Ποιοί 19 φορείς καταργούνται, πώς θα αξιολογούνται οι υπάλληλοι και ποιές διαδικασίες στο δήμόσιο θα αποτελούν παρελθόν


Αναλυτικά οι 19 φορείς που πρόκειται να καταργηθούν παρουσιάζονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης το οποίο τίθεται σε δημόσια Διαβούλευση.

Στο νομοσχέδιο παρουσιάζεται επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η αξιολόγηση των υπαλλήλων, ενώ αναφέρονται και οι διαδικασίες που καταργούνται σε θέματα εξυπηρέτησης του κοινού με το δημόσιο.

Ακολουθούν παρακάτω όλες οι αλλαγές:

Επικύρωση αντιγράφων


Καταργείται η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων από τους ενδιαφερόμενους στο σύνολο των συναλλαγών τους όχι μόνο με τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και με τους φορείς, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το κράτος, όταν πρόκειται για έγγραφα τα οποία έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς.

Αντί των πρωτοτύπων ή των επικυρωμένων αντιγράφων, οι ενδιαφερόμενοι (πολίτες ή επιχειρήσεις) θα υποβάλλουν στις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα και στη συνέχεια οι υπηρεσίες και οι φορείς αυτοί θα υποχρεούνται να διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποσοστό τουλάχιστον 5% των φωτοαντιγράφων που έχουν υποβληθεί.

Η υποβολή φωτοαντιγράφων θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του πολίτη ή της επιχείρησης περί της ακρίβειας και αλήθειας των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων.

Παράλληλα, θα γίνονται αποδεκτά από τη Διοίκηση και τους φορείς που εμπίπτουν σε αυτή και απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών ή αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο. Στις περιπτώσεις προσκόμισης αναληθών ή πλαστών εγγράφων επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και η διοικητική ή άλλη πράξη ανακαλείται.

Με τη ρύθμιση αυτή επέρχεται σε μεγάλο βαθμό μείωση των διοικητικών βαρών των πολιτών και των επιχειρήσεων κατά τις συναλλαγές τους με φορείς του Δημοσίου, με άμεση συνέπεια την ταχύτερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτησή τους, αλλά και ελάφρυνση του έργου των διοικητικών αρχών.

Ετήσιοι Ισολογισμοί

Καταργείται από 1η Ιουλίου 2014 η υποχρέωση δημοσίευσης στο ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών των Ανωνύμων Εταιρειών και των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης. Η ανάγκη δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες πράξεις των εταιρειών καλύπτεται πλέον μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

Γνήσιο Υπογραφής

Καταργείται η υποχρέωση βεβαίωσης γνησίου υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου. Η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται στην υπηρεσία που διενεργεί το διαγωνισμό χωρίς να απαιτείται η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από αρμόδια διοικητικής αρχή ή τα ΚΕΠ, ακόμα και αν διαφορετικά ορίζεται στην εκάστοτε προκήρυξη.

Αλιεία

Θεσμοθετείται η επιμήκυνση ισχύος της παραγωγικής άδειας για ιχθυοκαλλιεργητές και αλιείς σε λαϊκές αγορές από 6 σε 12 μήνες.

Κατάργηση φορέων

Καταργούνται 19 φορείς που δεν κρίνονται πια απαραίτητοι και παράλληλα απομακρύνεται μέρος του προσωπικού τους. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται η κωλυσιεργία σε φορείς που εδώ και καιρό έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, η αδιαφορία μπροστά σε προφανείς επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και η σπατάλη δημόσιων πόρων.

Οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, με το παρόν νομοσχέδιο καταργούνται:

α. Δώδεκα φορείς των οποίων η αποστολή και ο ρόλος μπορεί πλέον να ασκηθεί από κάποια υφιστάμενη δομή συνεκτικότερα.

β. Τέσσερα νομικά πρόσωπα, χωρίς μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους, καθότι πρόκειται για φορείς που ενώ προβλέφθηκε νομοθετικά η σύστασή τους, εντούτοις ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακά

γ. Τρία κλαδικά ερευνητικά κέντρα που λειτουργούν ως δημόσιες υπηρεσίες, συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο, ενώ δύο νομικά πρόσωπα και μία αυτοτελής δημόσια υπηρεσία καταργούνται και συγχωνεύονται σε ένα νέο νομικό πρόσωπο.

Ειδικότερα, καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου:

Η «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)», ενώ προσδιορίζονται ρητώς και οι υπηρεσίες/φορείς που αναλαμβάνουν πλέον την άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη μέριμνα για τη μεταβίβαση σε συναφείς υπηρεσίες/φορείς, πέραν της αρμοδιότητας είσπραξης των διοδίων τελών στους σταθμούς των Μαλγάρων και του Ακτίου και του συνόλου των λοιπών αρμοδιοτήτων και εξουσιών που κατά διαστήματα εκχωρήθηκαν στην ΤΕΟ Α.Ε. Μέρος των παραπάνω αρμοδιοτήτων μεταβιβάζονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, μαζί με την αποκλειστική χρήση και διαχείριση κάθε στοιχείου της κινητής περιουσίας της εταιρίας.

  • Η «Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)» και ορίζεται ότι οι αρμοδιότητές της θα ασκούνται εφεξής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και ειδικότερα από Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών. Το αντικείμενο της παραπάνω οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, όπως αυτό καταγράφηκε κατά την αξιολόγηση των δομών του ΥΠΕΚΑ, παρουσιάζει συνάφεια, επικαλύψεις και ευκαιρίες για συνέργειες με το αντικείμενο και τις δράσεις της ΕΑΧΑ ΑΕ. Τα έργα και οι δράσεις της εταιρίας θα ενταχθούν στον συνολικό στρατηγικό και επιτελικό σχεδιασμό του Υπουργείου με άμεσα οφέλη και συνέργειες.

  • Το «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)» και ορίζεται ότι οι αρμοδιότητες του θα ασκούνται εφεξής κάποιες από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και οι λοιπές από τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), καθώς τόσο το ΥΕΚΑΠ όσο και ο ΟΑΕΔ διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα απαιτούμενα θεσμικά εργαλεία.

  • Το «Εθνικό Κέντρο Βιβλίου» (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και ορίζεται ότι οι αρμοδιότητες του θα ασκούνται εφεξής από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το οποίο κρίθηκε, λόγω συνάφειας αντικειμένου, ως ο πλέον αρμόδιος φορέας για τη συνέχιση άσκησης των αρμοδιοτήτων του καταργούμενου νομικού προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει και σημαντική δημοσιονομική εξοικονόμηση και αποφεύγεται η διασπορά διαθέσιμων δυνάμεων και ο κατακερματισμός ομοειδών αρμοδιοτήτων προαγωγής του πολιτισμού σε πλείονες φορείς.

  • Δύο Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τα οποία εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και το Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών. Τα δύο Ινστιτούτα από καιρού στερούνται παντελώς οικονομικών πόρων – δεν λαμβάνουν καμίας μορφής επιχορήγηση ούτε έχουν ίδια έσοδα – και προσωπικού, βαρύνονται δε με υψηλό ετήσιο κόστος λειτουργίας και ως αποτελούντα φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Προκειμένου να μη μείνουν αναξιοποίητοι η βιβλιοθήκη τους και ο εξοπλισμός τους και να μπορέσουν, υπό άλλη νομική μορφή, τα δύο προς κατάργηση Ινστιτούτα να έχουν ερευνητική επιστημονική δραστηριότητα, προβλέπεται η μετατροπή τους σε Εργαστήρια εντεταγμένα στο νομικό πρόσωπο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δεν θα βαρύνονται παρά με ελάχιστες με δαπάνες λειτουργίας και δεν θα διαθέτουν ίδιο προϋπολογισμό.
  • Οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (ΟΡΣΑ και ΟΡΘΕ) και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ), με παράλληλη πρόβλεψη ότι οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε αντιστοίχως συνιστώμενα Τμήματα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Επίσης, καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου:

  • Ο «Οργανισμός Κωπαΐδας» και μεταφέρονται οι αρμοδιότητές του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την οποία και εποπτευόταν μέχρι σήμερα.
  • Η «Κεντρική Αγορά Πατρών» και μεταφέρονται οι αρμοδιότητές της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου από την οποία και εποπτευόταν μέχρι σήμερα. Η ενέργεια αυτή παρέχει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη δυνατότητα, ασκώντας απευθείας τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες, να διασφαλίζει καλύτερο συντονισμό και έλεγχο επί των σχετικών λειτουργιών όπως π.χ. στη διακίνηση των προϊόντων χονδρικού εμπορίου.
  • Επίσης, καταργούνται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου α. «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά», β. «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας» και γ. «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας» καθώς και η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογία Α.Ε.», χωρίς πρόβλεψη περί μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους, καθότι πρόκειται για φορείς που ενώ προβλέφθηκε νομοθετικά η σύστασή τους, εντούτοις ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακά.
  • Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας παύουν να λειτουργούν ως αυτοτελή ερευνητικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΦΑΕΤ), ο οποίος αποτελεί Υπηρεσία του Υπουργείου. Η εν λόγω ενέργεια κρίθηκε αναγκαία και σκόπιμη προς χάριν αφενός της εξοικονόμησης κονδυλίων και αφετέρου της ανάγκης εξορθολογισμού της οργάνωσης και της λειτουργίας των καταργούμενων υπηρεσιών με στόχο την μέγιστη ανάπτυξη και την αποδοτικότερη αξιοποίηση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας.
  • Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), η αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.) και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (Τ.Α.Α.) καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και αυτοτελής δημόσια υπηρεσία αντίστοιχα, συγχωνευόμενα σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το οποίο συνιστάται με τον παρόντα νόμο, με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Ε.Τ.Ε.Α.), κατάργηση η οποία ειδικότερα συντελείται από τη θέση σε ισχύ του Κανονισμού Λειτουργίας του νέου Φορέα.

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων

Το πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως ισχύει και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, ουσιαστικά καθιστά την διαδικασία αξιολόγησης άνευ ουσίας.

Το νομοσχέδιο εισάγει τη συγκριτική αξιολόγηση στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας.

Σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι να αποδοθεί η βαρύνουσα σημασία που θα πρέπει να έχει κάθε σύστημα αξιολόγησης και να αρθούν οι στρεβλώσεις και η απαξίωση του παρόντος συστήματος αξιολόγησης.

Η ρύθμιση είναι μεταβατική και σύντομα θα θεσμοθετηθεί μόνιμο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών, τμηματαρχών και προϊσταμένων.

Η βαθμολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων με βαθμούς 9 και 10, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αναιρεί τη σημασία και τη λογική της αξιολόγησης και την καθιστά ανούσια, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να αποτελεί εργαλείο παρακίνησης για τον αξιολογούμενο και μεγιστοποίησης της απόδοσης του φορέα.

Τα ανώτατα ποσοστά υπαλλήλων που είναι δυνατόν να αξιολογούνται (με την κλίμακα βαθμών του άρθρου 8 του Π.Δ. 318/1992) καθορίζονται ως εξής:
α. Με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων.
β. Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων.
γ. Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων.

Τα ποσοστά αυτά υπολογίζονται επί του συνόλου των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια Γενική Διεύθυνση. Ο επιμερισμός των ποσοστών αξιολόγησης σε κάθε Γενική Διεύθυνση γίνεται με απόφαση του οικείου Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης στο σύνολο των υποκείμενων οργανικών μονάδων μέχρι και επιπέδου Τμήματος ή αντιστοίχου επιπέδου οργανικής μονάδας. Για τον επιμερισμό αυτό λαμβάνονται υπόψη κριτήρια, ιδίως:

α. Η παραγωγικότητα των μονάδων
β. Οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής
γ. Η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα.

Η θέσπιση ανώτατων ποσοστών ανά κλίμακα αξιολόγησης στοχεύει στην αποκατάσταση του ρόλου και του θεσμού της αξιολόγησης. Ο επιμερισμός των ποσοστών εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση και την κατά το δυνατόν δικαιότερη αξιολόγηση των υπαλλήλων. Τέλος, οι αποκλειστικές προθεσμίες που ορίζονται με τις διατάξεις του άρθρου αυτού αποσκοπούν στο να αποκαταστήσουν το κύρος και την υποχρεωτικότητα της αξιολόγησης.

Προαιρετική ασφάλιση ΟΑΕΕ

Προαιρετική ασφάλιση ΟΑΕΕ όλες οι προϋποθέσεις

Τις προϋποθέσεις για τους παλαιούς ασφαλισμένους δηλαδή των ασφαλισμένων πριν το 1993 ώστε να ενταχθούν στην προαιρετική ασφάλιση του ΟΑΕΕ καθορίζει με εγκύκλιο του ο Οργανισμός ασφάλισης των Ελευθέρων Επαγγελματιών.

προαιρετική ασφάλιση στον οαεε

ΟΑΕΔ πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας από 30 εως 66 ετών

ΟΑΕΔ πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας από 30 εως 66 ετών

Ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει εντός των ημερών το πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας από 30 εως 66 ετών όπου θα αφορά εργασία για 12 μήνες σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις με μισθό 450 ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του κ. Αμπατζόγλου.

ΟΑΕΔ πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας από 30 εως 66 ετών 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ryanair 2.800 νέες θέσεις εργασίας

 Ryanair  2.800 νέες θέσεις εργασίας

 Θα μεταφέρει 3 εκατομμύρια επιβάτες – Προσφέρει εισιτήρια για προορισμούς εσωτερικού από 12 ευρώ - Αρχή με δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο, Μιλάνο, Πίζα και Βαρσοβία
Ολική ανατροπή στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών προκαλούν οι σημερινές ανακοινώσεις την μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης, της εταιρείας που σήμερα διακινεί 80 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, με την δημιουργία δύο βάσεων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και την δραστηριοποίηση της στα δρομολόγια εσωτερικού.

Η επιθετική αυτή κίνηση της εταιρίας χαμηλού κόστους έχει ως στόχο την κυριαρχία της στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά αερομεταφορών, αλλά και στην εκμετάλλευση του συγκριτικού της πλεονεκτήματος, να προσφέρει στους καταναλωτές εισιτήρια πολύ φθηνότερα από τους ανταγωνιστές της.

Οι σημερινές ανακοινώσεις του εμπορικού διευθυντή της εταιρίας κ. David O’Brien αφορούν την δημιουργία μιας νέας βάσης στην Αθήνα όπου θα σταθμεύουν μόνιμα δύο αεροσκάφη της Ryanair που θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις προς έξι προορισμούς σε καθημερινή βάση προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. O’Brien στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει σε ετήσια βάση πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών και τουρισμού πάνω απο 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα η Ryanair ανακοίνωσε πως με αφορμή τη νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει θέσεις σε έκπτωση με τιμές απο 12 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου. Οι έξι νέοι προορισμοί θα ισχύσουν απο τον Απρίλιο ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν απο αύριο στην www.ryanair.com.

Παράλληλα η Ryanair εξήγγειλε και την δημιουργία νέας βάσης στην Θεσσαλονίκη όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα ακόμη αεροσκάφος. Από την Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Σκοπός της εταιρείας είναι να μεταφέρονται από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση ενώ στην πόλη αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

Ομοίως και για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης η Ryanair γιόρταζει τη νέα βάση στη συμπρωτεύουσα με την έκδοση θέσεων σε έκπτωση, με τιμες που ξεκινούν απο 12 ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο, οι οποίες θέσεις θα είναι διαθέσιμες εως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον όμιλο Aegen-Olympic λέγοντας ότι με την κίνηση της αυτή η Ryanair προσφέρει μια εναλλακτική στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες απέναντι στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων που προσφέρουν οι δύο ελληνικές εταιρίες.

Στελέχη απο τον χώρο του τουρισμού εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Ryanair θα “απογειώσει” την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ως προορισμούς city-breaks κάτι που θα έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις τόσο στις πληρότητες των ξενοδοχείων, όσο και στην εμπορική κίνηση των δύο πόλεων .

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν 18 και 25 Μαΐου 2014

Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν 18 και 25 Μαΐου 2014

Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί.

'Αρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή. Σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Διαβάστε περισσότερα: δημοτικές εκλογές 2014

Οι πρώτες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για το 2014

Περίπου 800 υπάλληλοι θα προσληφθούν στο Δημόσιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, αναμένεται να εκδοθούν πέντε προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ που αφορούν προσλήψεις 279 εφοριακών ,10 προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ ,180 προσλήψεις τελωνειακών στο υπουργείο Οικονομικών, περίπου 300 προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ, αλλά και προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Αναλυτικά  οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα αφορούν τα εξής:
  • Προκήρυξη θα εκδώσει το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 180 τελωνιακών υπαλλήλων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)  στο υπουργείο Οικονομικών. Οι 180 τελωνιακοί θα προσληφθούν από την Σειρά Προτεραιότητας του ΑΣΕΠ με νέα προκήρυξη.
  •  Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου 2014 αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη για προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ. Η πρώτη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την ΝΕΡΙΤ θα αφορά 300 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ . Οι εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις θα αφορούν δημοσιογράφους , καλλιτέχνες και άλλες ειδικότητες. Από το σύνολο των προσλήψεων που θα γίνουν στην ΝΕΡΙΤ οι 600-750 θα αφορούν αορίστου χρόνου και οι 500-700 με συμβάσεις έργου.
  • Επίσης προκήρυξη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ θα αφορά 279 προσλήψεις Εφοριακών στο υπουργείο Οικονομικών . Η προκήρυξη αυτή θα αφορά επιλαχόντες της προκήρυξης 1Κ/2013 και εφόσον καλυφθούν από αυτούς δεν θα κατατεθούν αιτήσεις από νέους υποψήφιους. Αυτό προβλέπεται στον νέο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά τον ΑΣΕΠ όπου δεν θα χρειάζεται νέα προκήρυξη και οι προσλήψεις θα γίνονται από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού της Ανεξάρτητης αρχής, υπό την προϋπόθεση ότι οι νέες προς κάλυψη θέσεις αφορούν όμοιους  κλάδους-ειδικότητες και πρόσθετα προσόντα, και ότι δεν έχουν παρέλθει εννέα μήνες.
  • Δέκα άτομα Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού αναμένεται να προσληφθούν στην ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή)
  • Τέλος θα εκδοθεί και νέα προκήρυξη στις αρχές του 2014 για την στελέχωση Υπηρεσιών Ασύλου και Α” υποδοχής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι

Απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις

Απολύονται οι συμβασιούχοι του δημοσίου με εκκρεμείς προσωρινές δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν συζητηθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2013 με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβαστε περισσοτερα Απολύονται οι συμβασιούχοι

Δύο μέρες κλειστά τα σχολεία την Λευκή Εβδομάδα

Δύο μέρες κλειστά τα σχολεία την Λευκή Εβδομάδα

Εξετάζεται, μετά από πρόταση των ξενοδόχων, η θέσπιση θεσμού που θα ονομάζεται Λευκή Εβδομάδα ή αλλιώς εβδομάδα «Σχολικής Ανάπαυλας», που θα είναι ολιγοήμερες διακοπές των σχολείων για την χειμερινή περίοδο, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και των προορισμών που βασίζονται στην εσωτερική αγορά.

ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στις 18 και 25 Μαΐου οι Δημοτικές Εκλογές 2014

Στις 18 και 25 Μαΐου οι Δημοτικές Εκλογές 2014

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι Δημοτικές Εκλογές 2014 και θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Μαίου 2013, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Περισσοτερα εδω 

«Λευκή εβδομάδα» με κλειστά σχολεία το Μάρτιο

«Λευκή εβδομάδα» με κλειστά σχολεία το Μάρτιο

Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
«Λευκή εβδομάδα» με κλειστά σχολεία τον Μάρτιο

Σκοπός η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Διαβαστε περισσοτερα Λευκή Εβδομάδα

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Επιστροφή εισφοράς αλληλεγγύης . Τι ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης και την επιστροφή της ;



Επιστροφή εισφοράς αλληλεγγύης . Τι ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης και την επιστροφή της ;

Με στόχο να μην παραγραφεί μια διεκδίκηση για την εισφορά αλληλεγγύης ύψους 2% του 2011 πολλοί εργαζόμενοι πήγαν στις εφορίες για να κάνουν αίτηση. Τι πραγματικά ισχύει με την αίτηση για την επιστροφή του ποσού του 2% από την εισφορά αλληλεγγύης ;

Διαβάστε περισσότερα Επιστροφή εισφοράς αλληλεγγύης

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Άδειες Αστυνομικού Προσωπικού

Άδειες Αστυνομικού Προσωπικού όλες οι αλλαγές με τον νέο νόμο

 Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με τις αλλαγές στις άδειες Αστυνομικού Προσωπικού μετά από τις αλλαγές που ισχύουν για όλους τους δημόσιους υπάλληλους.


Διαβάστε περισσότερα άδειες αστυνομικού προσωπικού

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ηλεκτρονικά τα μισθωτήρια Οδηγίες


Ηλεκτρονικά τα μισθωτήρια Οδηγίες

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία της εφαρμογής του TAXISNET για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια συμβόλαια , για την ενοικίαση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων .

Διαβάστε περισσότερα ηλεκτρονικά τα μισθωτήρια

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αύξηση στα τσιγάρα καταργείται το 25 ευρώ

Αύξηση στα τσιγάρα καταργείται το 25 ευρώ

Αύξηση στα τσιγάρα κατα 5 λεπτά το πακέτο είναι το ισοδύναμο μέτρο που φέρνει την κατάργηση του εισιτηρίου εισαγωγής των 25 ευρω στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Διαβάστε περισσότερα αύξηση στα τσιγάρα 

Τέλος τα Δελτία Αποστολής

Τέλος τα Δελτία Αποστολής

Καταργούνται τα Δελτία Αποστολής για το σύνολο των επιχειρήσεων στην χώρα σύμφωνα με διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Διαβαστε περισσοτερα δελτια αποστολης

Υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων στο taxisnet

Υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων στο taxisnet

 Ξεκίνησε η λειτουργία της εφαρμογής του TAXISNET για την υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων ενοικίασης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων από σήμερα. Με την εφαρμογή του taxisnet δεν θα χρειάζεται πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πηγαίνουν στην εφορία ώστε να θεωρήσουν και να υποβάλλουν το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων στο taxisnet

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Προθεσμίες για φορολογικές δηλώσεις 2014

Προθεσμίες για φορολογικές δηλώσεις 2014


Τις προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις 2014 αλλά και τις προθεσμίες όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους για το 2014 ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβαστε περισσοτερα φορολογικές δηλώσεις 2014

Ενα ευρώ ανα συνταγή από απο αυριο

Ενα ευρώ ανα συνταγή από απο αυριο

Από 8/1/2014 οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν 1 ευρώ ανα συνταγή που θα εκτελούν στα φαρμακεία της χώρας σύμφωνα με επείγον εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας .

διαβαστε περισσοτερα ενα ευρω ανα συνταγη

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Έκπτωση στο ρεύμα 70%


Έκπτωση 70% στο ρεύμα για όλους τις ημέρες με αιθαλομίχλη

Έκπτωση για όλους τους καταναλωτές στο ρεύμα ύψους 70% σε περιόδους αυξημένης αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα θα ισχύει μετά την υπογραφή της απόφασης από το ΥΠΕΚΑ και το το υπουργείο Οικονομικών

Διαβαστε περισσοτερα εκπτωση στο ρευμα

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης ;


Επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης ;

Με στόχο να μην παραγραφεί μια διεκδίκηση για την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης ύψους 2% και αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν.3896/2011 πολλοί εργαζόμενοι εσπευσαν στις εφορίες για να κάνουν αίτηση.Τι πραγματικά σύμβαίνει με την επιστροφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ;

Διαβαστε περισσοτερα εισφοράς αλληλεγγύης

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

1 ευρώ ανα συνταγή

1 ευρώ ανα συνταγή από 8/1/2014 ποιοι εξαιρούνται όλη η εγκύκλιος

Από 8/1/2014 οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν 1 ευρώ ανα συνταγή που θα εκτελούν στα φαρμακεία της χώρας σύμφωνα με επείγον εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας .

1 ευρω ανα συνταγη

Φορολογικός εκπρόσωπος για τους Έλληνες του εξωτερικού

Φορολογικός εκπρόσωπος υποχρεωτικά για τους Έλληνες του εξωτερικού

Από 1/1/2014 οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού που κάνουν φορολογικές δηλώσεις για εισοδήματα τους στην Ελλάδα θα πρέπει να ορίσουν Φορολογικό εκπρόσωπο που κατοικεί στην χώρα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ Θεοχάρη οι φορολογούμενοι  φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες (επιχειρήσεις κτλ) που εμπίπτουν στις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και δε διαθέτουν ταχυδρομική διεύθυνση στην Ελλάδα, υποχρεούνται, από 1/1/2014 να ορίσουν, φορολογικό εκπρόσωπο με φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, στην ταχυδρομική διεύθυνση του οποίου, η Φορολογική Διοίκηση, θα μπορεί να αποστέλλει κάθε είδους αλληλογραφία σχετική με το φορολογούμενο.

φορολογικός εκπρόσωπος

Παράταση για την αίτηση Α21

Παράταση για την αίτηση Α21

Με απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ παρατείνεται έως τις 31/01/2014 η προθεσμία υποβολής αρχικών αιτήσεων Α21, που έληγε στις 31/12/2013, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ Α21

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΟΑΕΔ ξεκίνησαν οι ενστάσεις για τις 4.413 θέσεις



ΟΑΕΔ ξεκίνησαν οι ενστάσεις για τις 4.413 θέσεις

Ανοιξε η αίτηση για τις ενστάσεις που αφορά τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τις 4.413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας .Ποια είναι η διαδικασία για την ένσταση προς τον ΟΑΕΔ για τα πεντάμηνα μετά τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός χθες.

Καντε ενσταση εδω ΟΑΕΔ

Φορολογική δήλωση 2014: πότε θα υποβληθεί. Προθεσμίες

Φορολογική δήλωση 2014: πότε θα υποβληθεί. Προθεσμίες

Πότε θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση 2014; Ποιες είναι οι προθεσμίες για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2014;

Τις προθεσμίες υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων 2014 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την ενημέρωση και φορολογική συμμόρφωση των φορολογουμένων.

Ειδικότερα η υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος ( Ε1) από όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.

Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης και συγκεκριμένα του εντύπου Ε5 από τις επιχειρήσεις ΟΕ, ΕΠΕ ΟΕ θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2014.

Τα έντυπα Ε2 για τη φορολογική δήλωση των εισοδημάτων από ενοίκια και το Ε3 θα πρέπει να υποβληθούν από τις 3 Φεβρουαρίου 201 έως 30 Ιουνίου 2014.

Επίσης το Ε9 στη φορολογική δήλωση 2014 θα υποβληθεί από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαΐου 2014 ενώ η διαδικασία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το 2015 θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Οι περιοδικές φορολογικές δηλώσεις (ΦΠΑ-ΦΜΥ κλπ.) υποβάλλονται στις τακτές ημερομηνίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε άμεσα στις εφορίες για τη φορολογική δήλωση 2014