Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Απεργία: 48ωρη και η ΓΣΕΕ! "Παραλύει" η χώρα με απεργιακές κινητοποιήσεις από ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ και ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ!



- Νέο μπαράζ απεργιών σε ολόκληρη τη χώρα!
- Αφορμή η... άρον - άρον ψήφιση του ασφαλιστικού το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Βουλή!
- Η ΓΣΕΕ μπήκε στο... χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων προκηρύσσοντας 48ωρη απεργία
- 48ωρες απεργίες και από ΑΔΕΔΥ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
- Τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η ΠΝΟ!

Η οριστική απόφαση για ψήφιση του Ασφαλιστικού το σαββατοκύριακο που έρχεται, βγάζει ξανά τους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους. 48ωρη απεργία κήρυξε και η ΓΣΣΕ, η οποία στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Απεργία: Νέο διήμερο "χτύπημα" της ΑΔΕΔΥ 6 και 7 Μαΐου

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ακύρωση δρομολογίων λόγω της 3ήμερης απεργίας της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων - και Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα Συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Ασφαλιστικό: 48ωρη απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης.
Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα".
Απεργία και η ΠΝΟ

Παράλληλα, τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από αύριο στις 6.00 το πρωί (Παρασκευή, 6 Μαΐου) έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
 Απεργία: 48ωρη και στην ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για αύριο συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 12.00 το μεσημέρι απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια στο εν λόγω νομοσχέδιο.

«Το κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο και με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν ολοκληρωτικά τον Έλληνα εργαζόμενο δεν πρέπει να περάσει και να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ έχουν προγραμματίσει για αύριο απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Απεργία των δημοσιογράφων

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου