Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Δικαιούχοι όσοι παίρνουν ΚΕΑ

Σε διευκρινίσεις για το ποιοι δικαιούνται, αλλά και πότε θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα προχώρησε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
«Όλοι οι δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης δικαιούνται το Κοινωνικό Μέρισμα» ξεκαθάρισε, στον Σκάι  η κ. Φωτίου.

«Η αίτηση θα είναι απλή. Την ίδια ώρα που θα κάνει την αίτηση θα δει αν δικαιούται και τι... Θέμα ημερών να ανοίξει η πλατφόρμα» πρόσθεσε και όπως επισήμανε «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δοθεί».
«Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο» επανέλαβε η κ. Φωτίου. Φτωχοποιήθηκε ασύλληπτα ο λαός τα χρόνια της κρίσης. Εμείς δεν θα τον αφήσουμε να πεθάνει».
«Το ΕΚΑΣ Θα κοπεί, και είναι πολύ βαρύ για εμάς, αλλά ήταν υποχρέωσή μας από τα προηγούμενα μνημόνια».
Υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στα κοινωνικά επιδόματα και όχι μειώσεις. «Προσπαθούμε να επουλώσουμε τεράστιες πληγές που κληρονομήσαμε» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξη, λέγοντας «Βγαίνουμε από τα μνημόνια», αλλά σημείωσε ότι «Μέσα στην κρίση όλοι φτωχοποιήθηκαν και οι πλούσιοι πλούτισαν ακόμα περισσότερο».
Όπως έγινε γνωστό χθές για το κοινωνικό μέρισμα θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό των εισοδηματικών κριτηρίων οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος του 2017 -τον Οκτώβριο του 2017- με αναφορά στα εισοδήματα του 2016. Επειδή αυτό μπορεί να οδηγούσε στο να αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι άνεργοι το 2017, αλλά είχαν εισοδήματα το 2016, θα υπάρχει πρόνοια, ώστε, ανάλογα με τον χρόνο της ανεργίας κατά το 2017, να αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα του 2016 για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, προκειμένου να μπορούν και αυτοί οι άνθρωποι να εμπίπτουν και να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.
Αν, για παράδειγμα, ήσουν δέκα μήνες άνεργος, εντός του 2017, θα αφαιρεθεί το αντίστοιχο ποσό των εισοδημάτων σου που αντιστοιχεί σε αυτούς τους μήνες από το 2016, ώστε να μπορείς να περάσεις το εισοδηματικό κριτήριο και να ενταχθείς στη λήψη της ενίσχυσης.
Φωτίου: «Τη Δευτέρα το βράδυ θα γίνει το Βατερλώ του Μητσοτάκη»
«Κάθε εβδομάδα η Ν.Δ. βγάζει και μια "φούσκα" με στόχο να αποπροσανατολίσει από τα σημαντικά ζητήματα, τους φορολογικούς Παραδείσους. Τη Δευτέρα θα γίνει άλλο ένα Βατερλό του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε, καλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη Βουλή διότι θα κατατεθούν ντοκουμέντα».
Μιλώντας για το κοινωνικό κράτος υπογράμμισε ότι αυτό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς φορολογία. Αυτό συμβαίνει παντού εξήγησε προσθέτοντας ότι «για να έχουμε δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν Πανεπιστήμια, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία πρέπει οι πλούσιοι αντί να εκφεύγουν είτε παρανόμως, είτε «νομίμως» στα Paradise Papers, θα πρέπει να φορολογούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου