Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αυξήσεις σε συντάξεις και αλλαγές σε εισφορές, διαδοχική ασφάλιση και απονομή σύνταξης

Νέο Ασφαλιστικό: Αυξήσεις σε συντάξεις και αλλαγές σε εισφορές, διαδοχική ασφάλιση και απονομή σύνταξης

Μετά το Πάσχα θα πάρουν οι συνταξιούχοι τις αυξήσεις στις συντάξεις και τα αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου 2019 από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και την αύξηση των επικουρικών συντάξεων, λόγω του νέου επανυπολογισμού σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».


Αυξήσεις σε συντάξεις μετά μετά το Πάσχα και αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, αλλά και η αύξηση των επικουρικών συντάξεων, λόγω του νέου επανυπολογισμού σε όλες τις συντάξεις.

Αυτό εξάλλου περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)» που θα τεθεί σε διαβούλευση το αργότερο μέχρι την Τρίτη και προβλέπει καταβολή των νέων αυξήσεων στις συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό και και καταβολή των αναδρομικών σε μια δόση.

Από το νέο καθεστώς επηρεάζονται περίπου 1,5 εκατομμύριο μισθωτοί µε πλήρη απασχόληση, 1,44 εκατομμύριο µη μισθωτοί, δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει µε περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και 250.000 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων που είχαν μειώσεις το 2016. Οι μεγάλες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι οι εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου