Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

News: Τα θέματα πανελληνίων 2020 σε Αρχαία και Μαθηματικά οι λύσεις και οι απαντήσεις

Μετα θέματα Πανελλήνιων 2020 σε Αρχαία και Μαθηματικά συνεχίζονται οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα Τετάρτη 17/6 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Οι απαντήσεις και οι λύσεις πρώτα στο Dikaiologitika News


Οι μαθητές των ΓΕΛ θα κληθούν την Τετάρτη 17/6, να εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Λεπτό προς λεπτό το Dikaiologitika News με την συνεργασία των φροντιστηρίων Μεθοδικό θα καλύψουν όλες τις εξελίξεις για τα θέματα των σημερινών Πανελληνίων εξετάσεων.

Το υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις 10:00 πμ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τα θέματα των Αρχαίων και των Μαθηματικών που θα διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.



Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Μόλις ανακοινωθούν τα θέματα και των δύο μαθημάτων η ομάδα των φροντιστηρίων του Μεθοδικό θα δώσουν τις λύσεις και τις απαντήσεις σε Μαθηματικά και Αρχαία.

Το ΙΕΠ λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων που διεξάγονται στην σκιά της πανδημίας είχε δώσει κάποιες διευκρινήσεις για την μειωμένη ύλη των Μαθηματικών.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους

Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο

Δελτίο Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)

Τρία στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα

Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται

Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό

Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων ισχύσει νέο σύστημα και συγκεκριμένα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, δηλαδή για τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις έτους 2020 με το νέο σύστημα, υπολογίζεται μόνο ο μέσος όρος των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (χωρίς να συνυπολογίζεται ο βαθμός του απολυτηρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου