Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μόνο μέσω διαδικτύου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2014

Μόνο μέσω διαδικτύου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2014
Από τις αρχές Νοεμβρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τον φόρο πολυτελείας 2013 για τους κατόχους αυτοκινήτων κυβισμού άνω των 1.929 κ.εκ. και ηλικίας έως 10 ετών (δείτε εδώ αναλυτικά). Όπως πέρυσι έτσι και φέτος τα ειδοποιητήρια θα δίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στις ΔΟΥ.


Μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) oι πιστοποιημένοι χρήστες θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας 2014. Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να επιλέξουν το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες, κατόπιν Έντυπα Τελών Κυκλοφορίας και επιλογή στην Εφαρμογή Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων, όπου συμπληρώνεται ο Α.Φ.Μ. και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Η πληρωμή γίνεται στις περισσότερες τράπεζες, ενώ η εκτύπωση είναι προαιρετική, μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθούν αμιγώς ηλεκτρονικοί τρόποι πληρωμής μέσω εναλλακτικών καναλιών των τραπεζών, εφόσον ο πολίτης είναι πελάτης μιας από αυτές. Για ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση, οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στις τράπεζες που ορίζονται (δείτε εδώ) μόνο με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή φωτοαντίγραφό της και να πληρώσουν με μια κίνηση επιτόπου.
Βέβαια το φλέγον ερώτημα είναι εάν και πόσο θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά και διάφορά σενάρια, μέχρι και παύσης του μέτρου απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων που εκπέμπουν έως 100 γρ./χλμ. CO2. Όπως και να έχει πάντως είναι πολύ άνισο ένα καινούργιο αυτοκίνητο π.χ. πολυτελείας με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 να πληρώνει λιγότερα τέλη κυκλοφορίας από ένα παλαιότερο που «χρεώνεται» βάσει των κυβικών εκατοστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου