Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

www.eetaa.gr - Παιδικοί ΕΣΠΑ 2013: Δείτε τα τελικά αποτελέσματα

Τα ονόματα των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2013-14 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Τα τελικά αποτελέσματα με τα ονόματα των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», αναρτήθηκαν  σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, η οποία είναι και ο φορέας που είχε αναλάβει τη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης, ενώ σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία ο αριθμός των επωφελούμενων παιδιών ανέρχεται στις 56.977.

«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ποτέ άλλοτε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια». Προστίθεται δε στην ανακοίνωση ότι «μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια».

Ωστόσο, την ικανοποίηση τού συνόλου των αιτήσεων 71.323 παιδιών, που δικαιούνται να ενταχθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για το έτος 2013-2014, στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», διεκδικεί -με σημερινή του απόφαση- το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η αρχική χρηματοδότηση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, επαρκούσε για την κάλυψη μόνο 56.977 θέσεων, ενώ με τη σημερινή απόφαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία εξασφαλίστηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ (καλύπτονται ακόμη περί τις 6.000 αιτήσεις), παραμένει ένα υπόλοιπο 14.000 παιδιών, που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Μετά την οριστικοποίηση των συνολικών πρόσθετων πόρων που θα διατεθούν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική τοποθέτηση παιδιών σε διαθέσιμες θέσεις με βάση τον πίνακα επιλαχουσών γυναικών. Οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων γυναικών, θα είναι διαθέσιμες στο site της ΕΕΤΑΑ έως την Παρασκευή 30/8/2013. Οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.

www.eetaa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου