Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ η ευθύνη καθυστέρησης παράδοσης των καταστάσεων πληρωμής

Μέχρι το πρωί της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου δεν είχε ακόμα παραδώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα Πειραιώς τη βάση δεδομένων με τους 700.000 αγρότες δικαιούχους της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων από την περασμένη εβδομάδα ότι η πληρωμή των παραγωγών θα γινόταν τη Δευτέρα 22 του μήνα.

ωστόσο, από την πλευρά τους οι παραγωγοί δηλώνουν οργισμένοι για την αφερεγγυότητα των αρμοδίων, ενώ από το πρωί σχηματίζουν ουρές στις τράπεζες περιμένοντας να εισπράξουν τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται, προκειμένου να διευθετήσουν και τις λοιπές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Το ζητούμενο είναι ότι οι αγρότες που έχουν δηλώσει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, το πιο πιθανό είναι να μείνουν χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα, αφού μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να είναι διαθέσιμα τα λεφτά στην Τράπεζα Πειραιώς, απαιτείται και κάποιος χρόνος προκειμένου να γίνει η μεταφορά στις υπόλοιπες τράπεζες, που σημαίνει ότι λόγω των αργιών ενδέχεται να μην καταστεί αυτό εφικτό.  

Η επεξεργασία των στοιχείων των 700.000 παραγωγών σε όλη τη χώρα καθυστέρησε, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τη διαδικασία των πληρωμών για ένα 24ωρο.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωνε ότι το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε ποσό ύψους 1 δις ευρώ για 700.000 δικαιούχους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. «Από τον  Αύγουστο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου  οι πληρωμές προς τους αγρότες θα αγγίξουν τα 3 δις ευρώ, είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε: «Δίνουμε ένα 1 δις ευρώ για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, η Πορτογαλία δίνει περίπου 270 εκατ. ευρώ , που είναι μια χώρα με ανάλογο μέγεθος πληθυσμού με εμάς, η Ιταλία δίνει περίπου 1,7 δις που έχει έξι φορές πληθυσμό σαν την Ελλάδα Άρα λοιπόν δεν είναι ότι δίνουμε λίγα ή πολλά. Κάτι δεν κάνουμε καλά.  Με τη νέα ΚΑΠ κάνουμε νέα αρχή και περνάμε στην ενίσχυση της πραγματικής παραγωγής».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου