Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Νόμος η παράταση στις προσλήψεις της 3Κ/2018 - Ημερομηνία αποτελεσμάτων ζητούν οι «Υποψήφιοι»

Ψηφίστηκε και πλέον είναι νόμος του κράτους η τροπολογία για την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ και τις περίπου 8.500 προσλήψεις στους Δήμους και ειδικότερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους.
Η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό εσωτερικών Αλέξη Χαρίτσης προβλέπει την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ.
Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται η παράταση της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της μνημονευόμενης Προκήρυξης (3Κ/2018, τ. ΑΣΕΠ 4/2018) και απασχολείται προσωρινά, από τη λήξη τους και μέχρι τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων της ανωτέρω Προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται η αυτοδίκαιη παράταση, από την ημερομηνία λήξης τους, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που συνήψαν οι ΟΤΑ α' βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018, μέχρι τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων της εν λόγω Προκήρυξης.
Στην αβεβαιότητα της ακριβούς ημερομηνίας έκδοσης των οριστικών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ / 2018 και τις μόνιμες θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών Δήμων “απαντούν” υποψήφιοι της, οι οποίοι αφού ενώθηκαν διαδικτυακά, ζήτησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ.
Κατά την ενέργειά τους αυτή, απευθύνθηκαν και στον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ζητώντας και τη δική του συνδρομή - παρουσία του ή στελέχους του ΥΠΕΣ στην περί ου ο λόγος συνάντηση - στην προσπάθειά τους, τουλάχιστον, να έχουν ακριβή ενημέρωση για το πότε θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα του μεγαλύτερου διαγωνισμού των τελευταίων ετών.
Η επιστολή
"Αξιότιμε Υπουργέ Εσωτερικών Κε Αλέξη Χαρίτση,
ο χρόνος για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων έχει παραταθεί από τις αρχικές προβλέψεις.
Κατανοούμε ότι αυτή η χρονική μετάθεση προέρχεται από το ΑΣΕΠ.
Εμείς οι Υποψήφιοι της προκήρυξης 3κ/2018 μέσω του διαδικτύου έχουμε πειστεί ότι τα οριστικά αποτελέσματα είναι έτοιμα εφόσον δεν υπάρχουν υποψήφιοι που δεν έχει δεσμευτεί το ηλεκτρονικό τους παράβολο εκτός αυτών που πληκτρολόγησαν λάθος αριθμό ή δεν το συμπεριέλαβαν στο φάκελο προς το ΑΣΕΠ.
Όσο καθυστερεί η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, τόσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τον Μάιο δημοτικές και τον Οκτώβριο βουλευτικές.
Είναι γνωστό ότι για συγκεκριμένο χρονικό όριο πριν και μετά από εκλογικές διαδικασίες, υπάρχει πάγωμα νέων προσλήψεων. Συνυπολογίζοντας ότι οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησησης έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν τους επιτυχόντες 3 μήνες μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, είναι πολύ πιθανό να μην ολοκληρωθεί μέχρι τις βουλευτικές εκλογές ή αξιοκρατική προκήρυξη 3κ/2018 και όσοι έχουν πετύχει να μείνουν άνεργοι εφόσον οι συμβάσεις τους λύονται αυτοδικαίως με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.
Ενωθήκαμε διαδικτυακά και αποστείλαμε αίτημα συνάντησης στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ ώστε να δοθούν απαντήσεις σε εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, που κατά δήλωσή του στις 20 Οκτωβρίου δεν επρόκειτο να συμβεί.
Θα θέλαμε από εσάς να σταθείτε αρωγός στην προσπάθειά μας, υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας και αν είναι εφικτό με την δική σας παρουσία ή στελέχους του Υπουργείου σας στη συνάντηση.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Μετά τιμής, οι εκπρόσωποι της διαδικτυακής ομάδας "3κ/2018 Ενωμένοι Υποψήφιοι"."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου