Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε κλείνουν οι αιτήσεις στο Koinonikomerisma.gr (επίσημο)

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων αλλά και την έναρξη των πληρωμών στους δικαιούχους ανακοίνωσε πριν το υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά, καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο koinonikomerisma.gr για το κοινωνικό μέρισμα 2018 ορίζεται η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Όσον αφορά στις αιτήσεις που θα έχουν εγκριθεί μέχρι και σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
Τέλος, σχετικά με τις αιτήσεις που θα εγκριθούν από μεθαύριο, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.
Υποστήριξη πολιτών – Υποβολή ερωτημάτων
Οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται:
Σε ΚΕΠ για ενημέρωση/διόρθωση ΑΜΚΑ
Στον ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης
Στον ΟΑΕΔ για θέματα ανεργίας
Σε κάθε περίπτωση για όποιες αλλαγές συμβαίνουν, το σύστημα του κοινωνικού μερίσματος, είτε ενημερώνεται αυτόματα, είτε τα ΚΕΠ και ο ΕΦΚΑ ενημερώνουν υπηρεσιακά την ΗΔΙΚΑ.
Η ΗΔΙΚΑ είναι αναρμόδια και δεν έχει γραφείο για να μπορεί να εξυπηρετήσει κοινό και μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι μηχανογραφικό κέντρο όπου βελτιώνει ή διορθώνει συνολικά το σύστημα ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις που συνήθως λύνουν μαζικά κάποια θέματα που αγγίζουν πολλούς πολίτες.
Για τεχνικά θέματα των αιτήσεων, που δεν αφορούν τις παραπάνω περιπτώσεις και δεν καλύπτονται από τις Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FAQ), μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 213-2168380.
Τα τεχνικά προβλήματα θα επιλύονται το συντομότερο δυνατό, οπότε και οι πολίτες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους θα πρέπει να δοκιμάσουν να την επανυποβάλλουν μετά από μερικές μέρες, και εντός πάντα της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου