Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες 2017 ΓΕΛ: Θέματα βιολογίας και απαντήσεις

Σήμερα Παρασκευή, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ της χώρας εξετάζονται στις Πανελλήνιες 2017 στα θεματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και ομάδας προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2017 θα διεκδικήσουν πάνω από 100.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Συγκεκριμένα το πρόγραμμα για τις πανελλήνιες 2017 των ΓΕΛ, προβλέπει την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), αύριο Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017. Τα θέματα βιολογίας εδώ Υπενθυμίζουμε ότι οι Πανελλήνιες 2017 για τα ΓΕΛ θα διαρκέσουν έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.
Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, οπότε και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, την ανακοίνωση των βάσεων και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενόψει της έναρξης των Πανελληνίων 2017 για τα Ειδικά Μαθήματα, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση.
Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα των μαθημάτων προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ χθες Τετάρτη.
Αναλυτικότερα, στα Λατινικά, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, δεν ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, απαιτούσαν μεγάλη προσοχή και καλή γνώση της ύλης.
Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους ήταν και τα θέματα της Χημείας. Όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, τα θέματα ήταν πολλά ποσοτικά, μέσα στα όρια της ύλης, ωστόσο, ορισμένα εξ αυτών ήταν αρκετά απαιτητικά.
Όσον αφορά το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει ότι, αν και σαφώς διατυπωμένα, τα θέματα ήταν αρκετά υψηλού βαθμού δυσκολίας.
Την Δευτέρα ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες 2017 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου