Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Απαλλαγή απο το χαράτσι 2013

Απαλλαγή από το χαράτσι 2013 τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Με εγκύκλιο που έχει εκδόσει το υπουργείο Οικονομικών εξειδικεύει τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται ώστε να δίνεται απαλλαγή απο το χαράτσι 2013 αλλά και ή δυνατότητα μείωσης ή πληρωμής του σε δόσεις.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τα κριτήρια απαλλαγής ή πληρωμή σε δόσεις ή μείωση του ΕΕΤΑ του 2013 Αρμόδιο όργανο για την απόφαση της απαλλαγής απο το χαράτσι 2013

Βάση της τροποποιήσης που υπέγραψε χθές ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα που ορίζει η παράγραφος 11 της υποπαραγράφου Α.7 του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013 για την απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2013 (ΕΕΤΑ) στους προισταμένους των εφοριών . Προϋποθέσεις Ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει την πληρωμή του ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, εφόσον βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, που ορίζεται ως αδυναμία να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου, του ή της συζύγου του και των προστατευόμενων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.), προσώπων.

Τα κριτήρια για την απαλλαγή από το χαράτσι 2013

εδω Απαλλαγή απο το χαράτσι 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου