Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ακίνητα: Έρχεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Ακίνητα: Έρχεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Ποιοι θα γλιτώσουν


Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά την χρυσή τομή για τα φτωχά νοικοκυριά και Ενιαίο Φόρο Ακινήτων το 2014. Για να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης των 2,9 δισ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η τρόικα υπολογίζει ότι η εφορία θα πρέπει να βεβαιώσει το 2014 συνολικά έσοδα ύψους 4,1 δισ. ευρώ. Έτσι οι εξαιρέσεις από το φόρο θα είναι ελάχιστες.




Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας θα αναφέρει πως από το φόρο ακινήτων θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.


Αυτό απλά σημαίνει ότι άνεργοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα καταβάλουν κανονικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για κάθε ένα από αυτά τα ακίνητα.


Αγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν τεθεί ακόμα εισοδηματικά κριτήρια.

Αυτό θα σημάνει πως άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να μην υπάρξουν εξαιρέσεις, αλλά διευκολύνσεις, όπως περισσότερες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου