Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Καταθέσεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Καταθέσεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής


Εκπρόσωποι της πακιστανικής και αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα καταθέτουν στον εισαγγελέα για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής.


«Έκαναν προπόνηση σε σώματα μεταναστών για να φτάσουν τελικά σε Έλληνα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας στον αντεισαγγελέα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, για την επίθεση που είχαν δεχτεί το καλοκαίρι αφισοκολλητές του ΚΚΕ.


Στην κατάθεσή του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή, «εγκληματική και ναζιστική οργάνωση», μιλώντας για ένα προαναγγελθέν χτύπημα σε βάρος τους.


Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο οποίος καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση για τη γιγάντωση του νεοναζιστικού μορφώματος, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη διείσδυση τέτοιων φαινομένων στην ΕΛ.ΑΣ.. Το πρωί στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλεόν και τα στοιχεία που αναμένεται να δώσει, ενδεχομένως εντός της ημέρας, πρόσωπο-κλειδί εκ των έσω της οργάνωσης που έχει εκφράσει την πρόθεσή του να μιλήσει για τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Το πρόσωπο αυτό περιβάλλεται με απόλυτη μυστικότητα και θεωρείται προστατευόμενος μάρτυρας.


Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάκριση στον Πειραιά για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, όπου συνεχίζεται η παρέλαση των μαρτύρων, ενώ πιθανό θεωρείται αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, να κληθεί και η σύντροφος του θύματος, η οποία δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου