Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τα αγκάθια του ΕΣΠΑ

Τα αγκάθια του ΕΣΠΑ


Τα καμπανάκια χτυπούν εδώ και καιρό. Υπάρχει άλλωστε και το «κλασικό» προηγούμενο από φιάσκα περασμένων εποχών, τότε που κλωτσούσαμε τις ευκαιρίες με άνεση και ύβρη. Αραγε σήμερα διδαχθήκαμε;
Την ερχόμενη Παρασκευή συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος. Σκοπός της είναι να δοθεί έμφαση στην εξέλιξη των έργων και των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα.
Η συνεδρίαση κρίνεται ως ιδιαίτερης σοβαρότητας, καθώς είναι η τελευταία που πραγματοποιεί η Επιτροπή πριν από το κλείσιμο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Τα επόμενα δύο χρόνια το ΕΣΠΑ θα συνεχίζεται μόνον σε επίπεδο υλοποίησης έργων και όχι όμως για την ένταξή τους.
Είναι πολύ πιθανόν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής να γίνει απένταξη ορισμένων έργων.
Πληροφορίες της «ΠτΚ» αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία έργα που θα απενταχθούν:
1. Η αυτοματοποίηση και ηλεκτρονική ειδοποίηση των βλαβών των φωτεινών σηματοδοτών παρότι έχουν προετοιμαστεί τα τεύχη δημοπράτησης.
2. Το έργο πυρανίχνευσης / πυροπροστασίας που «βάλτωσε» επειδή από το 2010 οι υποψήφιοι εργολάβοι βρέθηκαν σε δικαστικές διαμάχες.
*Ο Κόμβος Κ7, που θα συνδέει τη μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας με την 111 Εθνική Οδό Πατρών Τριπόλεως στο ύψος της Οβρυάς. Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (!) η Περιβαλλοντική Μελέτη, που είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω ενέργεια.
Για τα υπόλοιπα έργα παρ' ότι πολλά εξ αυτών δεν έχουν συμβασιοποιηθεί αναμένεται ότι θα μεταφερθούν με συνοπτικές διαδικασίες στο νέο επιχειρησιακό Πρόγραμμα - ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου